xcounter
#

НАТО та Ізраїль активізували взаємодію: вдруге за три місяці відбулись спільні тренування PASSEX

480
На передньому плані - ракетні катери ізраїльського флоту INS Kidon та INS Sufa
На передньому плані - ракетні катери ізраїльського флоту INS Kidon та INS Sufa

Навчання відбувались біля ізраїльського порту Хайфа та тривали із 12 по 15 лютого 2021

Постійна морська група НАТО (SNMG2) провела у Східному Середземномор'ї з військово-морським флотом Ізраїлю спільні навчання PASSEX. Такі військово-морські тренування між НАТО та Ізраїлем відбуваються уже вдруге за останні три місяці.

Про це сповіщає портал Ukdefencejournal.

Читайте також: Корвет "Володимир Великий" планують добудувати у фрегат на заміну "Гетьман Сагайдачний"

Від Ізраїлю участь в навчаннях брали ракетні катери INS Kidon та INS Sufa, від Постійної морської групи НАТО – іспанський фрегат ППО ESPS Cristobal Colon, італійський фрегат ITS Fasan та грецький фрегат HS Kountouriotis.

Вихід грецького фрегата HS Kountouriotis із гавані Хайфи для участі в навчаннях

Які саме елементи відпрацьовувались під час PASSEX між Ізраїлем та НАТО – невідомо. Зазначається лише, що НАТО та Ізраїль відпрацювали під час цього навчання протоколи взаємодії для ведення спільних дій на морі.

Перед стартом навчань в Хайфі відбулась "оффлайн" координаційна нарада, яка відбулась із дотриманням усіх протиепідемічних заходів, необхідних на тлі пандемії Covid-19.

Фрегат ВМС Італії ITS Fasan

Від імені SNMG2 навчаннями керували контр-адмірал Мануель Агірре, від імені ВМС Ізраїлю – начальник військово-морської бази "Хайфа" контр-адмірал Гай Голдфарб.

Ізраїль взаємодіє із НАТО в рамках програми "Середземноморський діалог", котра триває уже понад 25 років. Ця програма передбачає взаємодію у таких секторах, як пошукові та порятувальні операції на морі, гуманітарна співпраця та боротьба із тероризмом.

Фрегат ППО ESPS Cristobal Colon ВМС Іспанії
Читайте також: Турецький бойовий робокатер вийшов на випробування (відео)