xcounter
#

Найважливіший елемент навчань Project Convergence у США: не безпілотний вертоліт і не LRHW з дальністю 1000 км

4889
Найважливіший елемент навчань Project Convergence у США: не безпілотний вертоліт і не LRHW з дальністю 1000 км

У США цього року вирішили значно розширити свої навчання Project Convergence

У США продовжують експериментувати у рамках щорічних навчань Project Convergence, в рамках яких у цьому році військові спробували протестувати низку "футуристичних концепцій".

Водночас основна увага під час цьогорічних навчань була приділена розширенню масштабів експериментів, щоб якнайкраще відтворити масштабний військовий конфлікт, розповідають у виданні Defense One.

Читайте також: Які технології працюють, а які поки що "тиснуть на гальма" – висновки цьогорічних навчань Project Convergence у США

Так, наприклад, якщо раніше у рамках Project Convergence брали участь лише американські військові, то в цьому році до них приєдналися колеги зокрема з Великобританії та Австралії, а "географія" розширилася від Кемп-Пендлотона до Гаваїв і Австралії.

Black Hawk
Безпілотний Black Hawk

Під час першого "сценарію А", що проходив у рамках військових ігор, було протестовано такі новинки, як безпілотний гелікоптер Black Hawk, що діяв для підтримки як звичайних сил, так і сил спецоперацій, так і найдорожче посилення для піхотинця США – "розумні" окуляри IVAS.

"Сценарій А" також передбачав далекобійні удари з такого озброєння, як ракети Tomahawk, SM-6, а також гіперзвукову ракету LRHW з дальністю 1000 км.

Long Range Hypersonic Weapon або LRHW
Long Range Hypersonic Weapon або LRHW

Але найважливішими технологічними елементами були різні інтегровані компоненти наведення і мережі, зокрема програми штучного інтелекту, такі як Synchronized High Optempo Targeting, яка удосконалює можливості для вибору пріоритетних цілей для ураження.

Ключовою частиною ігор також було тестування різних рішень для гасіння пожеж, а також масштабний зв’язок між датчиками та засобами ураження у більших масштабах.

Читайте також: Штучний інтелект проти танків: як роботи допомагали знищувати російський Т-72 на навчаннях Project Convergence