xcounter
#

Концепція нерозповсюдження ядерної зброї почала тріщати: у Сеулі назвали умову її появи

3283
У Кореї чудово розуміють, що звичайним озброєння проти ядерного воювати вкрай важко
У Кореї чудово розуміють, що звичайним озброєння проти ядерного воювати вкрай важко

У Кореї прямо визнали, якщо безпекова ситуація почне погіршуватись, інших варіантів немає

Ситуація, коли РФ погрожує ядерною зброєю, шантажуючи нею світ, не могла не призвести до цілком логічних висновків, що лише таке озброєння може гарантувати безпеку.

І "першою ластівкою" цілком може стати Південна Корея, яка попри отримання КНДР ядерної зброї продовжує слідувати концепції її нерозповсюдження. У інтерв'ю виданню Yonhap, міністр об'єднання Кореї Квон Йонг-се повідомив, що поки Сеул не розглядає можливість отримання власного ядерного озброєння, але:

Читайте також: Росія запускає по Україні крилаті ракети з імітатором ядерної боєголовки

"Але якщо міжкорейські відносини продовжать погіршуватися, а напруженість продовжуватиме зростати, уряд не може ігнорувати такий заклик нескінченно, якщо громадська думка схилиться у бік підтримки ядерної зброї у значенні її володіння (Південною) Кореєю, спільне використання ядерної зброї або розгортання американської тактичної ядерної зброї", - сказав він.

корея космос
Із засобами доставки у Кореї також проблем немає

Якщо поставити питання - чи може Корея розробити власну ядерну зброю, враховуючи те, що ця країна з 10-13 (за різними оцінками) економікою світу - абсолютно так. При цьому її розробка впиралась виключно у дотримання концепції нерозповсюдження ядерної зброї, а не технологічного та наукового розвитку, як, наприклад, у КНДР.

І для Сеула наявність власного ядерного озброєння це ще й вирішення питань відносно ризиків пов'язаних із сусідством Китаю. Більше того, це знову ж таки змінює "правила гри" у регіоні та може стати тригером й для інших, наприклад Індонезії чи Тайваню. Тобто спрацює банальний "ефект доміно".

Тим паче, що й у Європі вже почались активні розмови щодо розширення географі розміщення ядерного озброєння. Зокрема з такою ідеєю виступили у Польщі. При цьому й для багатьох країн ЄС шлях до отримання власного арсеналу лежить не у технологічній, а дипломатичній площині, яка цілком може бути змінена.

Читайте також: Від 55-річних танків до рідкісних РЛС і захисту для БМП: яку цікаву та раритетну зброю втратила РФ на Херсонщині