xcounter
#

КНДР могла дати РФ навіть 3 млн снарядів, але Захід досі дивує, що Кремль зміг відновитись

5336
САУ "Мста-С" російських окупантів ведуть вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел
САУ "Мста-С" російських окупантів ведуть вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел

Які прорахунки допустили країни НАТО в оцінках по здатності Росії вести війну проти України

Ще рік назад, тобто наприкінці весни 2023 року, ситуація виглядала так, що Російська Федерація вже була як мінімум на порозі воєнної поразки. Агресор на той момент вже втратив понад 300 тисяч "багнетів", кілька тисяч одиниць бронетехніки та навіть два десятки кораблів різних типів. Картина виглядала так, що для відновлення своєї воєнної міці Кремлю знадобиться мінімум кілька років, якщо не всі 10. І саме з цього фактору Заходу виходили у своїх стратегіях по військовій допомозі для України та очікуваннях щодо результату на полі бою.

Однак за рік потому виявилось, що такі очікування були передчасними. РФ веде наступальну операцію на півночі Харківщини, російська армія отримує стабільне поповнення, а рашистський ВПК нарощує обсяги виробництва. І це продемонструвало, що країни Заходу помилились в оцінках стратегічних перспектив.

Читайте також: У Польщі озвучили чому неможливо просто так взяти та побудувати свою "Лінію Маннергейма" навіть за 2,5 млрд доларів
Рашистські Т-62, ілюстративне фото з відкритих джерел

Чому вийшло так, в своїй публікації вирішило проаналізувати видання Defense News. Із наведеного випливає такий специфічний момент – схоже, що в оцінках здатності РФ вести повномасштабну війну проти України аналітики Заходу виходили не із реальних можливостей країни-агресора, а намагались скоріше виходити із того, як сам Захід діяв би у подібних умовах.

Наприклад, навряд чи якась із країн Заходу змогла би наростити свої військові затрати одразу в 3 рази протягом року, як це вдалось РФ.

Навіть якщо це створило Кремлю суттєві макроекономічні перекоси, бо тепер військові затрати складають 10% від російського ВВП, але це заодно дало ресурс для постійного притоку персоналу в підрозділи армії РФ. Оскільки доволі часто обіцяна платня контрактникам навіть у 5 раз більша, аніж середня зарплата в більшості регіонів Росії.

Рашистські БМП-3 із комплектами додаткового захисту, зима 2023 року, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ще один фактор, який не був врахований одразу – військово-промисловий комплекс в РФ повністю підпорядкований державі, що дозволило "поставити на потік" модернізацію старої техніки або ж відновлення розконсервованих бойових машин.

Ну і врешті – схоже, для аналітиків на Заходу було доволі складно передбачити, що Іран та Північна Корея даватимуть настільки масштабну військову допомогу для Кремля. Однак виявилось можливим порахувати, що та ж КНДР могла по факту поставити навіть 3 мільйони артилерійських боєприпасів, не кажучи вже про "десятки" далекобійних балістичних ракет.

Раніше Defense Express розповідав про те, що рашисти кажуть про дві нові ракетні бригади, одна з яких ймовірно під KN-23 від КНДР.

Читайте також: Іспанія підтвердила строки передачі додаткових Leopard 2 та ракет до Patriot