xcounter
#

Іспанія підтвердила строки передачі додаткових Leopard 2 та ракет до Patriot

2540
 Leopard 2A4
Leopard 2A4

Також відомо скільки саме Leopard 2 передається Україні та в якій вони версії

Україна може розраховувати на посилення додатковими танками Leopard 2 до кінця червня, про що заявила очільниця міністерства оборони Іспанії Маргарита Роблес. Цю заяву вона зробила під час 22-ї зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Нагадаємо, що у березні цього року стало відомо про передачу додаткових 20 Leopard 2 для ЗСУ, що зробить Іспанію найбільшим донором цих танків для України. Тоді іспанські ЗМІ писали, що загалом мова йде про дві партії машин по 10 у кожній з передачею у червні та у вересні.

Читайте також: Які ще є причини, крім РФ, чому не вдалося швидко поставити Україні 122-мм та 155-мм "чеські" снаряди

Leopard 2A4

Зазначимо, що мова йде про танки у версії Leopard 2A4, які відновлюються із власних запасів країни на підприємстві Santa Bárbara Sistemas (входить у General Dynamics Land Systems). Також відома й кількість танків на складі, які може передати Іспанія - це ще до 20 машин, з близько 50, які були до початку передачі Leopard 2A4.

Також Маргарита Роблес, відповідно до повідомлення, іспанського оборонного відомства, повідомила, що до кінця червня до України буде передано додаткові артилерійські боєприпаси, зокрема і в 155-мм калібрі. А також нову партію зенітних ракет до ЗРК Patriot.

З боку Defense Express зазначимо, що на озброєнні іспанських збройних сил перебуває Patriot PAC2, який має на озброєнні лише ракети GEM-T, що призначені для боротьби з аеродинамічними цілями.

Patriot PAC2 GEM-T
Пуск GEM-T

Окрім того, Іспанія також посилить ЗСУ системи боротьби з дронами, а системами огляду та відстеження, а також бойовими модулями з дистанційним керуванням. Про що йде мова відносно всіх трьох позицій наразі невідомо.

Читайте також: ЗСУ поставлять нову партію бронемашин YPR з дистанційно-керованими бойовими модулями