xcounter
#

Явлення Герасимова рашистам: нібито відсторонений начальник генштабу РФ побідкався на удари С-200

Ракета 5В28 ​ЗРК С-200
Ракета 5В28 ​ЗРК С-200
22618

У Москві заявляють, що Україна конвертувала зенітні ракети 5В28 від ​ЗРК С-200​ для ударів по наземних цілях

На фоні чуток, які спочатку розповсюдили рашиські воєнкори та підхопили деякі західні ЗМІ, що начальника генштабу РФ та командувача так званої "СВО" Герасимова відсторонили, у Кремлі вирішили його показати.

Зокрема прес-служба міноборони РФ опублікувала відео в якому Герасимов, зазначений саме як командувач "СВО", приймає доповідь інших рашиських воєначальників. Під час неї було оголошено, що Україна нібито використовує конвертовані ракети зенітні ракети комплексу С-200 для ударів по наземних цілях на території РФ.

Читайте також: Ірак може замість Rafale купити JF-17 з двигуном РД-93, РФ на цьому може заробити
Валерій Герасимов, начальник генерального штабу РФ
Валерій Герасимов, начальник генерального штабу РФ

Мовляв, лише за один день, 9 липня, удари були завдані по об'єктах у поки що окупованому Криму, у Ростовській області, а також у Калузькій області, яка вже межує з Московською. Відносно перших двох заявлених епізодів, то вони цілком збігаються із заявленою рашистами атакою по Кримському мосту та міста Донецьк на Ростовщині поблизу кордону з Україною. Але зазначимо, що вчора окупанти заявили, що Кримський міст атакувала крилата ракета.

Відносно ж Калузької області, то інформації щодо ударів по ній не було. Але з'явилось відео з атакою невстановленої ракети у районі населенного пункту Битош Брянської області, який знаходиться у 180 км від кордону з Україною та у 10 км від адміністративного кордону з Калузькою областю.

Зрештою саме це відео доволі численними джерелами вважається доказом використання саме перероблених ракет 5В28 ЗРК С-200. Водночас з боку Defense Express зазначимо доволі значну складність конвертації цієї ракети під цю роль з огляду на численну кількість її особливостей.

Також, традиційно, рашисти офіційно повідомили, що всі чотири нібито запущені ракети були перехоплені, дві - збили, ще дві "відхилені засобами РЕБ" й звісно "жертв та руйнувань немає".

Але Герасимов, попри нібито 100% ефективність протидії віддав розпорядження організувати виявлення стартових позицій ракет С-200 для їх ураження, а також "у найкоротші терміни вжити додаткових заходів щодо підвищення захисту об'єктів від ударів з повітря".

Читайте також: Танковий парк РФ стрімко перетворюється у радянський - наочна статистка втрат