xcounter
#

Танковий парк РФ стрімко перетворюється у радянський - наочна статистка втрат

9240
Танковий парк РФ стрімко перетворюється у радянський - наочна статистка втрат

Статистика втрат РФ у танках красномовно говорить про реальний стан танкового парку рашистів та можливості їх військово-промислового комплексу

Доволі цікаве статистичне дослідження втрат армії РФ у танках на основі аналізу верифікованих знищених зразків від Oryx оприлюднив норвезький дослідник Рагнар Гудмундссон.

Він у своєму дописі порівняв всі дані щодо втрат рашиських танків з лютого 2022 року по червень 2023 року та розклав їх за залежність від того, коли саме був випущений чи модернізований танк - за часи РФ чи ще за часи СРСР. Й фактично завдяки цим даним можливо отримати доволі точну картину співвідношення танкового парку РФ за роками випуску та модернізації машин.

Читайте також: У Великій Британії ще у 2019 році розписались, що не зможуть воювати без касетних боєприпасів

Статистика втрат танків РФ
Статистика втрат танків РФ (автор: @ragnarbjartur)

Зазначимо, що за цією методологією до нових російських танків відноситься, наприклад, Т-72Б3 та Т-80БВМ, бо вони були модернізовані, або виготовлені вже у РФ, а до радянських машин, наприклад, належать Т-72Б та Т-80БВ.

Відповідно до цих даних, якщо у перші дні повномасштабного вторгнення в армії РФ 71% втрачених танків припадав на російські машини, а 29% - на радянські зразки, то станом на червень 2023 року ситуація абсолютно дзеркальна 73% втрачених рашистами радянських танків проти 27% втрачених машин нових зразків.

Через те, що ці дані можливо вважати доволі приблизними, все ж таки мова йде про аналіз за доступними фото та відео, то приблизний рівень у 50% тримався доволі довго - до лютого 2023 року. І саме після цього доля радянських танків у РФ починає зростати.

А це своєю чергою говорить про доволі прості речі - російська військова промисловість не може у відповідному темпі проводити модернізацію машин, які знімає зі зберігання, а пропускної спроможності вистачає лише на їх відновлення у штатному вигляді.

Також у цій статистиці ще доволі малий вплив зовсім старих танків, таких як Т-62, Т-55 та Т-54. Зокрема за даними Oryx зафіксовано знищення лише одного Т-54/55 рашистів, й то перетвореного на "шахедо-мобіль", а також 127 Т-62 різних версій.

Читайте також: Чи можливо взагалі переробити далекобійний ЗРК С-200 для знищення наземних цілей