xcounter
#

Як рашисти змінили тактику використання Ка-52 після того, як втратили мінімум 20% таких вертольотів

29200
Ворожі Ка-52 під час війни проти України, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Ворожі Ка-52 під час війни проти України, ілюстративне зображення з відкритих джерел

І що тут зможуть протиставити ЗСУ, щоб втрати окупантів були ще більшими

Автори порталу Defense Romania свою чергову публікацію присвятили тому, як росіяни змінили формат застосування своїх ударних вертольотів у війні проти України. І деякі моменти з цієї публікації заслуговують на окрему увагу.

Для початку, аналітики видання вказують, що зараз авіаційне угрупування "ВКС РФ" поблизу держкордону з Україною та лінією фронту налічує зокрема 330 вертольотів, із яких левова частка припадає на Ка-52 – близько 100 машин. Водночас цікаво, що саме по Ка-52 окупанти отримали найважчий рівень втрат – мінімум 30 гелікоптерів, або мінімум 20% від довоєнного парку.

Читайте також: Один Ка-52 обходиться рашистам в 200 мільйонів рублів збитку, і це аж ніяк не все
Ворожі Ка-52 під час війни проти України, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Зважаючи на те, що ударні вертольоти для рашистів – техніка дефіцитна, армія РФ була вимушена вжити деякі організаційні заходи, ефективність яких однак покаже лише час.

Наприклад, російські військові тепер в принципі не ризикують перетинати на своїх Ка-52 лінію фронту, аби не підставлятись під вогонь наших ПЗРК. Натомість рашисти працюють на своїх вертольотах лише вздовж лінії розмежування, відстрілюючи переважно некеровані авіаційні снаряди в режимі кабрування.

Ка-52, ілюстративне фото з відкритих джерел

Щоб уникнути "зайвих" втрат в результаті прильоту "бавовни" по об’єктам в тилу армії РФ, або ж в результаті успішних диверсій наших захисників, окупанти почали будувати захисні споруди навіть для своїх ударних вертольотів.

Наприклад, у відкритому доступі з’явились зображення, що свідчать – особовий склад 440-го вертолітного полку в Таганрозі для захисту своїх Ка-52 збудував імпровізовані укріплення із земляних відвалів, гумових шин, металевих контейнерів та елементів бетонних конструкцій. Але наскільки така практика зараз поширена серед вертолітників ворога – остаточних даних поки нема.

Ворожі Ка-52 під час війни проти України, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Ще одна цікава новація – схоже, рашисти остаточно відійшли від практики одиночних вильотів ударних гелікоптерів, та перейшли на вильоти лише в складі пар та/або ланок.

При цьому окупанти активніше застосовують "зв'язку" із Ка-52 та Ми-28, бо ці вертольоти начебто є взаємодоповнюючими як в плані ударних характеристик, так і в плані можливостей для протидії армійській ППО наших захисників.

Рашистські Ка-52 та Ми-28Н в одному льотному строю, ілюстративне фото довоєнних часів

Автори Defence24 переконані – навіть якщо російські окупанти раптом вирішать ще більш активно використовувати свої Ка-52 в боях проти ЗСУ, для протидії цим рашистським вертольотам нашим захисникам буде достатньо наростити щільність засобів ППО в прифронтовій та фронтовій зонах. Шляхом перерозподілу наявних сил та засобів.

Читайте також: Які "переваги" мають ворожі Ка-52 та Ми-28, і як вони "зникають" при контакті із ЗСУ