xcounter
#

Як FPV-дрони розстріляли Т-90М окупантів, які кинули його посеред дороги

6041
Т-90М "Прорыв", фото ілюстративне
Т-90М "Прорыв", фото ілюстративне

Російське окупаційне військо, схоже, активізувало використання своїх Т-90М на полі бою

Пресслужба спецпідрозділу Головного управління розвідки МОУ "Крила" у своєму акаунті в Youtube оприлюднила кадри полювання своїх бійців на черговий російський новітній основний бойовий танк Т-90М "Прорыв".

Як відзначається, танк було уражено на околицях Бахмута за допомогою трьох дронів-камікадзе Babay.

Читайте також: ЗСУ знищили дуже рідкісний БТР, який мав допомагати рашистам стримувати наступ

На відео демонструються влучні удари по російському танку, який, ймовірно, був покинутий на полі бою – можна припустити, що Т-90М отримав пошкодження, які щонайменше відправлять його на ремонт, якщо, звичайно, росіянам вдасться підібратися до танка та евакуювати його.

Крім безпосередньо факту ураження російського Т-90М, з цього відео ми, схоже, можемо констатувати і ось таку річ – що окупанти, ймовірно, активізували використання цих танків на полі бою.

Бо такі машини останнім часом все частіше стають ціллю для ураження Силами оборони України. Наприклад, днями стало відомо про цілий епізод-епопею утилізації російського Т-90М, який спершу, ймовірно, підбили FPV-дроном, згодом уразили гранатою з БПЛА і зрештою остаточно знищили машину, в якої відлетіла башта.

А трохи раніше у МВС України продемонстрували, які нацгвардійці-аеророзвідники з 27-ї Печерської бригади НГУ закидали російський "Прорыв" гранатами з БПЛА – хоча подальша доля танка невідома, але знову ж таки констатуємо факт ураження цієї машини.

Також раніше в цьому місяці ще один Т-90М було уражено бійцями 47-ї ОМБр "Маґура", які використали для цього доволі цікавий "розумний" боєприпас з субелементами з самонаведенням типу SMArt 155 чи BONUS.

А наприкінці червня бійці К2 54-ї ОМБр розповіли, як пів ночі полювали за російським "Прорывом" і зрештою "розстріляли" його з безпілотного літального апарату.

Читайте також: Найбільша загадка чергового пакету допомоги від Німеччини: лазерне наведення для IRIS-T SLM