xcounter
#

Індія перекидає на кордон з Китаєм нові частини: чи купуватиме Делі додаткову зброю

1645
На фоні ескалації з Пекіном військово-політичне керівництво Індії в 2020 році було вимушено закупити поза планом зброї на майже три мільярди доларів
На фоні ескалації з Пекіном військово-політичне керівництво Індії в 2020 році було вимушено закупити поза планом зброї на майже три мільярди доларів

На початку лютого Піднебесна перекинула до лінії демаркації підрозділ легких танків "Тип 15", індійські збройні сили – планують перекинути у відповідь одразу 140 танків Т-72М1 та Т-90С.

Військово-політичне керівництво Індії запланувало протягом наступних трьох місяців посилити свій військовий контингент на лінії розмежування з Китайською Народною Республікою.

Про це йдеться в публікації порталу Janes.

Читайте також: Індія орендує у Ізраїлю чотири БПЛА Heron TP: країна готується до відсічі Китаю

Зокрема, як стало відомо, Делі планує перекинути до кордону з Китаєм танкову бригаду, яка має близько 140 танків Т-72М1 та Т-90С. Зазначається, що ця бригада діятиме поблизу "стику Доклам", знаходиться біля кордонів Китаю, Індії та Бутану.

Збройні сили Індії 14 лютого цього року отримали перший із 118 запланованих до поставки танків Arjun Mk-1A, котрі мають славу найдорожчих у світі - екземпляр коштує майже 10 мільйонів доларів

Очевидно, такий крок Індії слід вважати відповіддю на аналогічні кроки Китаю: як стало відомо на початку лютого, КНР перекинула ближче до лінії розмежування бронетанковий підрозділ, оснащений танками "Тип 15", адаптованими для ведення бойових дій у гірській місцевості.

"Тип 15" має класифікацію легкого танка, але за бойовою масою 35 тонн цю машину доречніше відносити до середніх танків

Також, як відомо, до лінії розмежування із Китаєм Індія планує перекинути 20 із 46 парамілітарних батальйонів "ассамських стрілків", котрі на даний момент зосереджені на охороні кордону Індії та М’янми.

При цьому індійська армія продовжує свої програми переозброєння. Зокрема, як сповіщає той же Janes, 18 лютого 2021 року збройні сили Індії отримали соту із 100 запланованих до поставки самохідних гаубиць K9 Vajra-T, що мають калібр 155-мм та вироблялись у кооперації з південнокорейською оборонною корпорацією Hanwha Defense.

Перші десять К9 Vajra-T були вироблені у Південній Кореї, інші 90 - на потужностях в Індії. Вартість поставки - 700 мільйонів доларів, період поставки склав три роки

Нагадаємо, у 2020 році із-за ескалації відносин із Китаєм та можливого переходу до бойових дій Індія була вимушена витратити поза планом 2,85 мільярди доларів на купівлю додаткових боєприпасів та озброєнь. Також відомо, що у році 2021 році Індія планує збільшити оборонні видатки на 1,45% або до 65,4 мільярда доларів, що складатиме 1,4% від ВВП країни.

При цьому на купівлю нового озброєння для потреб індійської армії буде витрачено майже 17 мільярдів доларів, що на 18,75% більше за аналогічні видатки 2020 року.

Найбільша питома вага у 2021 році при планових затратах на купівлю нової зброї має припадати на військово-повітряні сили – 7,28 мільярди доларів.
Читайте також: Індія замовила в ДАХК "Артем" запасні частини до ракет Р-27 на суму понад $8 млн