xcounter
#

Гра м’язами проти Кремля: в Чорне море зайшов американський ракетний крейсер Monterey

1648
Цей корабель належить до крейсерів типу Ticonderoga, що можуть нести на борту одразу 122 ракети
Цей корабель належить до крейсерів типу Ticonderoga, що можуть нести на борту одразу 122 ракети

У відповідь російський Чорноморський флот заявив, що вивів у море усі шість своїх субмарин

Сьогодні, 19 березня 2021 року, в акваторію Чорного моря зайшов американський ракетний крейсер USS Monterey (CG 61). Про такий факт сповістила моніторингова група Black Sea News.

Там також наголосили, що попередні заходи американських ракетних крейсерів до Чорного моря відбувались у березні 2015 року – тоді візит наніс перебував ракетний крейсер США USS Vicksburg (CG 69).

Читайте також: Протидія флоту РФ: американські ВМС отримають удосконалені ракети Tomahawk

І також – у липні 2017 року: мова про ракетний крейсер Hue City (CG 66).

Ракетний крейсер Hue City в ескорті однієї з авіаносних ударних груп флоту США

Корабель Monterey належить до крейсерів типу Ticonderoga, що можуть нести одразу 122 ракети різних типів. Повна водотоннажність крейсерів цього типу складає 9800 т, довжина корпусу – 173 м, швидкість ходу – до 32 вузлів, екіпаж – 387 осіб.

Реакція окупаційних сил РФ в Криму була відповідною. Сьогодні низка російських ЗМІ повідомили, що Чорноморський флот країн-агресора вивів у відкрите море на бойове чергування усі свої шість дизель-електричних субмарин.

Один крейсер типу Ticonderoga переважає за своїми характеристиками будь-який корабель ЧФ РФ, у тому числі - флагман-ракетний крейсер "Москва"

Коли саме відбувся вихід у море всіх підводних човнів – військові РФ не розкривають, які завдання мають виконувати ПЧ Чорноморського флоту – також невідомо.

Тому можемо зробити висновок, що оголошення про вивід на бойове чергування усіх субмарин на Чорному морі – це спроба психологічного тиску Кремля на військових сил НАТО, що зараз патрулюють в регіоні.

Пропагандисти Кремля полюбляють називати підводні човни проектів 877 та 636.3 на прізвисько "Чорна діра" за начебто видатні характеристики малопомітності та малошумності, як на клас дизель-електричних човнів
Читайте також: Поки "Адмирал Кузнецов" ржавіє: Кремль послав в арктичне патрулювання палубні винищувачі МіГ-29К