xcounter
#

Франція провела патрулювання у Південно-Китайському морі: субмарина Emeraude віддалилась від бази на 15 тисяч кілометрів

2140
Emeraude належить до типу субмарин Rubis, що мають славу найменших атомоходів у світі: водотоннажність цих підводних човнів не перевищує 2,6 тисяч тонн
Emeraude належить до типу субмарин Rubis, що мають славу найменших атомоходів у світі: водотоннажність цих підводних човнів не перевищує 2,6 тисяч тонн

Мета цього походу для Франції – демонстрація власного прапору в акваторії "заморських територій" та демонстрація Китаю рішучості захищати свободу судноплавства в регіоні

Угрупування французьких кораблів у складі багатоцільової атомної субмарини Emeraudeта допоміжного корабля Seine провели майже тримісячний похід на відстань 15 тисяч кілометрів. Французьке угрупування досягло акваторії Південно-Китайського моря.

Про це йдеться у публікації порталу Naval News.

Читайте також: Франція запустила новий супутник CSO-2 для своєї армії: які характеристики матиме апарат
На передньому фоні - французький допоміжний корабель Seine

Цей похід мав декілька цілей. Країна прагнула провести "демонстрацію прапора" в акваторії своїх тихоокеанських "заморських територій": "ексклюзивна економічна зона" Франції у цьому регіоні сягає площі дев’ять мільйонів квадратних кілометрів.

Франція також хотіла продемонструвати Китаю свою "рішучість захищати свободу судноплавства" у Тихоокеанському регіоні. Врешті, французькі збройні сили хотіли відпрацювати взаємодію із тихоокеанськими союзниками – США, Японією і Австралією.

Спільне тренування французьких та японських авіаносних сил

Зокрема, в рамках свого походу до Південно-Китайського моря субмарина Emeraude та допоміжний корабель Seine провели спільні тренування із військово-морськими силами Індонезії.

Відомо, що на зворотньому шляху Emeraude приєднається до складу французької ударної групи на чолі з авіаносцем "Шарль де Голль", котра має прослідувати в акваторію Індійського океану.

Група кораблів ВМС Франції на чолі з авіаносцем "Шарль де Голль"

Як раніше повідомляв Defence Express, протягом наступного десятиліття Корпус морської піхоти США хоче створити та розгорнути в Тихоокеанському регіоні три додаткові "прибережні" полки.

Завданням таких підрозділів буде стримування можливої агресії Китаю. Кожен такий підрозділ матиме від 1800 до 2000 морських піхотинців, перший полк досягне стану готовності до 2023 року, інші два – до 2030 року.

Корпус морської піхоти США шукає асиметричну відповідь на зростання загрози від Китаю в Тихоокеанському регіоні

Також, нагадаємо, на початку січня 2021 року військово-морські сили Франції передали на капітальний ремонт свою атомну субмарину – носія міжконтинентальних балістичних ракет Le Terrible класу Le Triomphant.

Ремонт відбуватиметься на військово-морській базі Брест, у доку №8. Le Terrible увійшов до складу французького флоту в 2010 році, після капітального ремонту строк його служби подовжиться на 10 років.

Підводні човни класу Le Triomphant є основним носієм ядерної зброї Франції
Читайте також: ​В годині польоту від Мурманська та Санкт-Петербурга: США розмістили B-1B у Норвегії