xcounter
#

"Феррарі в небі": у швейцарській "битві винищувачів" раптово з’явився новий лідер замість Dassault Rafale – ЗМІ

10098
Винищувач F-35
Винищувач F-35

Стелс-винищувач F-35 має всі шанси перемогти своїх конкурентів у битві за швейцарський контракт – однак остаточне рішення все ще не прийнято

Винищувач F35-A Lightning II від Lockheed Martin продемонстрував найкращі результати серед усіх винищувачів-претендентів у рамках контракту на 5,5 млрд євро на постачання літаків для повітряних сил Швейцарії.

Таку інформацію повідомив швейцарський телеканал SRF у понеділок, 21 червня, з посиланням на три невстановлених незалежних джерела.

Читайте також: ВПС Китаю збільшили флот своїх "стелс-винищувачів" J-20
F-35
F-35

Стверджується, що як у фінансовому, так і в технічному плані F-35 значно випереджає своїх конкурентів: F/A-18 Super Hornet, Eurofighter і Rafale.

Йдеться, зокрема, про те, що у рамках запланованого бюджету Швейцарія зможе придбати більше літаків F-35, ніж будь-яких інших винищувачів-конкурентів, а також отримує симулятор, завдяки якому зможе провести більше віртуальних тренувальних місій.

"Тому у міністра оборони Віоли Амхерд немає іншого вибору, як звернутися до Федеральної ради з проханням про закупівлю F-35", – йдеться у повідомленні SRF.

За даними телеканалу, про закупівлю F-35 вже був написаний пресреліз, однак Федеральна рада ще може змінити свою думку – це пов’язано з тим, що рішення придбати американський винищувач може бути ризикованим як з точки зору зовнішньої політики, так і внутрішніх питань.

У будь-якому випадку, остаточне рішення щодо закупівлі винищувачів у Швейцарії мають прийняти вже до кінця цього місяця.

Водночас ще декілька тижнів тому швейцарське видання Le Matin, з посиланням на витоки з Федерального департаменту оборони, захисту населення і спорту Швейцарії, зазначало, що саме Dassault Rafale переможе у швейцарському контракті.

Dassault Rafale
Dassault Rafale

Читайте також: Скільки F-35 з’являться у 2021 році: у Lockheed Martin розповіли про темпи виробництва винищувачів