xcounter
#

Десантно-штурмові війська ЗСУ отримають можливість десантуватись з гранично малих висот

5636
Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ під час виконання десантування вантажів з гранично малих висот
Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ під час виконання десантування вантажів з гранично малих висот

Це стане можливим завдяки відповідним змінам у бортовому обладнанні літаків військово-транспортної авіації Повітряних сил ЗС України

Десантне обладнання ДШВ ЗС України послідовно удосконалюється, а наявні парашутні системи вже мають кодифікацію, яка відповідає критеріям країн Альянсу.

"Підвищується взаємосумісність наших воїнів з арміями держав-членів Альянсу", - зазначив Міністр оборони України Олексій Резніков у вітанні до Дня ДШВ 21 листопада 2021 року.

Читайте також: В ДНДІ випробували українські рятувальні парашути (фото)
Десант ДШВ
Тактичне десантування бійців ДШВ в рамках навчань у листопаді 2021 року

За його словами, наразі вирішуються завдання із забезпечення виконання заходів переходу українських Десантно-штурмових військ на стандарти НАТО, а забезпечення вітчизняних десантних підрозділів постійно вдосконалюється.

Airborne Systems
ЗСУ вже кілька років закуповує для потреб ДШВ парашутні системи американської компанії Airborne Systems

"Наявні парашутні системи та керовані системи точного повітряного десантування вантажів вже мають код номенклатури відповідно до стандартів НАТО. Такі ж системи стоять на озброєнні ЗС США, провідних країн Європи та Близького Сходу. Вони дозволяють здійснювати точну доставку на поле бою і в тил противника особового складу та вантажів без перетину літаками зони ураження комплексами ППО противника", - повідомив Олексій Резніков.

Airborne Systems
Тренування майбутніх інструкторів ДШВ ЗСУ з американськими парашутними системами від Airborne Systems

Крім цього, військовими було апробовано нові умови десантування вантажів парашутним способом, з встановленням мінімально допустимої висоти у 50 метрів. Також ініційовано внесення змін в бортове обладнання військово-транспортних літаків ЗСУ, що, за словами Міністра оборони, дасть можливість десантування військової техніки та вантажів з гранично малих висот у 5 метрів.

Іл-76МД ПС ЗСУ під час десантування БМД-2
Іл-76МД ПС ЗСУ під час десантування БМД-2

Додається, що наразі українські десантники також навчаються вести бойові дії в умовах застосування противником ракетно-авіаційної зброї, високоточних засобів ураження та засобів РЕБ.

Ан-26
Ан-26 ПС ЗСУ під час виконання десантування вантажів з гранично малих висот

Нагадаємо, у неділю, 21 листопада цього року, в День Десантно-штурмових військ, було проведено масштабне тренування з бойовою стрільбою та десантуванням підрозділів ДШВ.

Зокрема, було відпрацьовано десантування БМД-2 та тактичного повітряного десанту з літаків Іл-76МД, а також десантування вантажів з гранично малих висот з транспортників Ан-26, та десантування вантажу з висоти кілька тисяч метрів за допомогою сучасних засобів точного десантування.

Читайте також: В ДНДІ успішно випробували переобладнаний під американські парашути Ан-26 (фото)