xcounter
#

В ДНДІ успішно випробували переобладнаний під американські парашути Ан-26 (фото)

2782
Випробування Ан-26 та десантування військовослужбовців за допомогою системи Т-11
Випробування Ан-26 та десантування військовослужбовців за допомогою системи Т-11

Військово-транспортний літак був дообладнаний під використання парашутних систем Т-11

Випробувальна бригада ДНДІ ВС ОВТ, виконуючи спільне рішення з ДП “Антонов” про виконання робіт з адаптації одного з літаків ЗСУ для десантування за допомогою парашутних систем Т-11, провела контрольні льотні випробування літака Ан-26 з адаптованим обладнанням для десантування особового складу американськими парашутами.

Як повідомила прес-служба Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, для перевірки можливості виконання десантування особового складу парашутними системами виробництва Airborne Systems на адаптованому літаку, під час льотної частини контрольних випробувань, спочатку було проведено понад 50 скидань манекенів.

Читайте також: Американські "Чорні яструби" та "Геркулеси" в небі України: тривають спільні навчання Rapid Trident – 2021 (фото)

Після перевірки безпеки польотів, парашутистами-випробувачами ДНДІ ВС ОВТ та фахівцями Десантно-штурмових військ з Т-11 виконано 145 стрибків. Результат випробувань був визнаний позитивним.

Нагадаємо, американські парашути Т-11 були офіційно допущені до експлуатації в ЗС України (Десантно-штурмових військах) у 2019 році й неодноразово закупалися на потреби ЗСУ.

Т-11
Десантна парашутна система Т-11 виробництва Airborne Systems прийнята на озброєння в США та більшості країн НАТО

У вересні минулого року стало відомо, що один з Ан-26 буде адаптований на ДП "Антонов" для десантування парашутними системами Т-11. Вартість цих робіт визначена у розмірі у 2,8 млн грн зі строком завершення робіт у листопаді 2020 року.

Ан-26
Відновлений для ДНДІ Ан-26 у лютому 2021 року

Своєю чергою, у лютому цього року прес-служба ДНДІ повідомила, що переобладнаний літак було повернуто військовим науковцям й почне застосовуватись за призначенням – тестуванням низки парашутних систем, серед яких і Т-11 виробництва Airborne Systems North.

Читайте також: Летюча броньована ракетна "батарея": в ДНДІ завершили випробування спецверсії Мі-8МСБ-В (фото)