xcounter
#

Близько 20 нових з'єднань і військових частин розгорне Росія під боком України та країн Балтії

Так виходить, що переважну більшість кращих наземних військ західної частини Росії зосереджують на кордоні з Україною.
Так виходить, що переважну більшість кращих наземних військ західної частини Росії зосереджують на кордоні з Україною.
806

Про чергове посилення Західного військового округу двома десятками нових з'єднань і частин оголосив міністр оборони РФ Сергій Шойгу

Це має статися вже до кінця року.

Також арсенали військових частин Західного військового округу (ЗВО) поповнять близько 2 тис. одиниць сучасних озброєнь і військової техніки. Про це з посиланням на главу міноборони РФ Сергія Шойгу повідомила російська агенція "РИА Новости".

Читайте також: Став відомий задум навчань РФ "Запад-2021": бій у містах спільно з армією Білорусі
Росія планує поповнити арсенлаи ЗВО новим озброєнням та технікою

За твердженням Сергія Шойгя, цей захід - відповідь на "активність НАТО і США поблизу російських кордонів. Дії наших західних колег руйнують систему безпеки в світі і змушують нас вжити заходів адекваної протидії. Ми постійно вдосконалюємо бойовий склад військ ".

Він також підкреслив, що навчання на західних кордонах Росії триватимуть. За твердженням керівництва армії РФ війська ЗВО будуть продовжувати удосконалювати навички солдатів і покращувати командно-штабну роботу. Перші плоди військових навчань вже є, повідомив міністр, і вони триватимуть.

Дії Росії несуть системну загрозу безпеці Україні, Польщі, країнам Балтії.

Можна стверджувати, що ці дії Росії несуть системну загрозу безпеці Україні, Польщі, країнам Балтії. Вони є продовженням стратегії залякування та демонстрації сили, яка активно використовуєтся російською стороною як спосіб впливу та спробу деморалізуючого тиску на сусідні країни.

Нагадаємо - у кінці березня в рамках навчань армії РФ з залученням частин Західного та Південного військових округів до кордонів України у великій кількості були стягнуті російські війська. Керівництво України, а згодом США і НАТО заявили, що дії Москви виглядають загрозливо.

Хомчак
Хомчак сказав, що нарощування Росією чисельності військ створює загрозу військовій безпеці України

Так, 31 березня головнокомандувач ЗСУ Р. Хомчак сповістив у Верховній Раді, що вздовж кордону України та на тимчасово окупованих територіях, включно з Кримом, ЗС РФ зараз тримає 28 батальйонних тактичних груп (БТГ). Проте під виглядом навчань йде додаткове зосередження 25 БТГ, що "створює загрози воєнній безпеці державі".

Через пару тижнів Міноборони РФ оголосило про закінчення навчань і відведення військ в місця постійної дислокації. Проте на початку травня генсек НАТО Столтенберг заявив, що після відводу російських військ із зони проведення квітневих навчань у Криму і на кордоні з Україною ще залишаються десятки тисяч російських військових.

Російський залізний аргумент

За словами генсека, НАТО має пильно і уважно стежити за розвитком ситуації в українських кордонів. Столтенберг підкреслив, що зараз кількість російських військових вище, ніж до останньої ескалації напруженості.

Звісно, вимога до пильності у повній мірі стосується і українського військового та політичного керівництва.

Сух во
СВ України мають не менше 17 загальновійськових бригад. А особовий склад має бойовий досвід та захищає рідну землю.

Довідково

Західний військовий округ ЗС РФ був утворений у 2010 році у результаті злиття Ленінградського і Московського військових округів. У його склад включені підрозділи всіх родів військ ЗС Росії. Серед них - 1-а гвардійська танкова армія, 6-а і 20-а загальновійськові армії, інженерні і залізничні частини. Підпорядковані командувачу ЗВО також Балтфлот і армія Повітряно-космічних сил. Командує ЗВО генерал-полковник Олександр Журавльов.

Навчання в окрузі проходять регулярно. Так, 31 травня, на території Санкт-Петербурга, Ленінградської і Калінінградської областей розпочалися тижневі чергові маневри, повідомив сайт російського Міноборони.

Особлива увага країн НАТО та України прикута до підготовки Росії та Білорусі до потужих стратегічних навчань "Запад-21", які можуть стати черговою причиною серйозної ескалації на європейському театрі військових дій. Вони відбудуться з 10 по 16 вересня 2021 року на п’яти полігонах збройних сил РБ.

Читайте також: Росія терміново подвоює кількість батальйонних тактичних груп на кордоні з Україною: звідки вони йдуть (аналіз)