xcounter
#

Битва за Донбас: РФ під Ізюмом зібрала 22 батальйонних тактичних груп: наскільки це багато і чи вистачить для наступу

Кремль гонить своїх орків
Кремль гонить своїх орків
10494

Кремль не полишає надії масштабно атакувати захисників України, що боронять Донбас

Найголовнішою метою військового керівництва рашистів є спроба масштабної атаки українських захисників на Донбасі у спробі їх оточити. Як вже заявив президент України Володимир Зеленський, Україну очікує найважче випробування - битва за Донбас.

Своєю чергу Генеральний штаб ЗСУ регулярно інформує щодо оперативної обстановки на фронтах і сьогодні, зранку 16 березня повідомив, що армія РФ в районі міста Ізюм зосередила до 22-х батальйонних тактичних груп і "відзначається розгортання додаткових підрозділів зі складу 35-ї загальновійськової армії".

Читайте також: "Підводний" крейсер "Москва", "літаючий танк" Ка-52 та видовищний рикошет: ТОП-5 влучних пострілів по техніці рашистів
армія рф в Україні
Орки їдуть на "гриль-паті"

Для розуміння рівня концентрації, можливо навести інформацію про сили та напрями дій ворога від Генштабу ЗСУ за 2 березня, коли тривала битва за Київ. Тоді у спробах оточити столицю із заходу брало участь 13-ти батальйонних тактичних груп, їх прикриття на Житомирщині здійснювало ще п'ять БТГр.

Таким чином, у трикутнику Ізюм-Балаклія-Куп'янськ рашисти зосередили найбільше угрупування з 24 лютого на одному напрямі і на менший площі ніж на початку березня на північно-західному напрямі від Києва. Також можливо нагадати, що на початку березня, для наступу на Київ через Чернігів, включно із його блокадою, армія РФ залучила 17-ть БТГр.

Ізюмський плацдарм
Мапа орієнтовна та не офіційна, складена @War_Mapper

Очевидно, що саме "ізюмське" угрупування чисельністю від 22-х БТРг має на меті подальші удари на Слов'янськ та подальше оточення всього угрупування ЗСУ у зоні Операції Об'єднаних Сил. З цією ж метою, що цілком логічно, рашисти будуть атакувати ЗСУ з території ОРДЛО.

Підготовка до таких дій також зафіксована Генштабом, зокрема ворог збільшив інтенсивність вогневого впливу з метою нанесення втрат та виснаження наших військ на Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямку, а також у районі міста Торецьк. Одночасно з цим здійснює підготовку до активізації бойових дій в районі Авдіївки та безрезультатно намагається просунутись вглиб Попасної.

Мапа орієнтовна та не офіційна, складена @War_Mapper

Головним питанням залишається час досягнення рашистами необхідного ступеню концентрації сил на обох напрямах, як з Ізюму, так і з ОРДЛО. Бо цей процес продовжується і напруження на логістичні можливості армії РФ продовжує зростати. Бо чим більше військ концентрується на меншій площі з меншою кількістю доріг, тим важче його підтримувати паливом, їжею та боєприпасами.

Також вкрай важливим питанням буде відповідність реальної чисельності - боєздатності. Бо за останній час стали масовим фіксування випадків, коли армія РФ гонить на фронт відвертий мотлох.

Зокрема, у Тюмені помічено ешелон з раритетними 9К55 "Град-1", які вочевидь були зняті із баз зберігання. У місті Шахти перехопили інформацію щодо передачі п'яти тисячі бронежилетів часів Афагану та Чеченських компаній, які просто згнили. А на самому полі бою ЗСУ все частіше захоплює дійсно рідкісні раритетні машини.

Читайте також: Напередодні битви за Донбас: скільки військ, зброї та на яких напрямках збирає армія рашистів (аналіз)