xcounter
#

Авіація Чорноморського флоту РФ в окупованому Криму "пересяде" на модернізовані Ка-27М

2303
Кремль хоче використати цю гвинтокрилу машину як "лякавку" для країн НАТО
Кремль хоче використати цю гвинтокрилу машину як "лякавку" для країн НАТО

Це можна вважати відповіддю російських окупантів в Криму на комплекси Bayraktar TB2 в складі ВМС України

Міноборони РФ заявило план, що Чорноморський флот в окупованому Криму першим серед усіх російських флотів перейде на модернізовані гвинтокрили Ка-27М.

Схоже, цей план розрахований на горизонт 3-5 років, бо морська авіація ЧФ РФ має до 30 машин Ка-27 у базовій модифікації, а російський авіапром забезпечує темпи модернізації на рівні лише максимум 10 таких машин у рік.

Читайте також: ВМС України отримали перший комплекс Bayraktar TB2
Вертоліт Ка-27 морської авіації Чорноморського флоту РФ

За наявними даними, модернізовані Ка-27М має отримати 318 змішаний авіаполк, котрий базується на аеродромі Кача в Севастополі. Чому саме ЧФ РФ російське Міноборони хоче пересадити на модернізовані Ка-27М – бо бачте, саме цей флот перебуває "на вістрі" протистояння із НАТО.

Головна особливість гвинтокрила Ка-27М – з’явилась можливість використовувати протикорабельні ракети Х-35, а інші характеристики цієї машини розкриває ось ця інфографіка:

Інфографіка, котра відображає особливості гвинтокрила Ка-27М

Для такого акцентуйованого рішення, що треба саме Чорноморський флот в першу чергу пересадити на модернізовані вертольоти із функцією протикорабельної боротьби, є як мінімум два мотиви.

РФ проголосила таке своє рішення на тлі того, що ВМС України отримали перший безпілотний комплекс Bayraktar TB2, котрий зможе виступати засобом моніторингу надводної обстановки, і також – як протикорабельна зброя. І схоже, що російські штабісти вирішили – їх Ка-27М буде цілком паритетним Bayraktar TB2.

Гелікоптер Ка-27 входить до набору озброєння патрульних кораблів проекту 22160 - "традиційних фігурантів" провокацій РФ на Чорному морі

Наступний момент – схоже, таким чином, РФ хоче отримати ефективний засіб для ведення "допорогових дій", простіше кажучи – провокацій проти кораблів НАТО.

Схоже, тут російські штабісти вирішили, що якщо на Ка-27М підвішувати протикорабельні Х-35, це справлятиме "грізне" враження на військових НАТО, що в Чорному, що в Середземному морях.

Але поки що, це - єдине фото, де на Ка-27М підвішені протикорабельні ракети Х-35

Читайте також: Чорноморський флот РФ відпрацював дії на випадок можливого десанту НАТО