xcounter
#

Атаки дронів на окупований Крим стають масовими, під ударом також побував центр Москви

Атаки дронів на окупований Крим стають масовими, під ударом також побував центр Москви
3006

За два дні це вже друга атака по складах боєприпасів окупантів у Криму, та друга атака Москви з 30 травня

Військові об'єкти у поки що окупованому Криму зазнали чергової результативної атаки дронами-камікадзе. Й це вже друга успішна атака після 22 липня, коли був уражений склад боєприпасів та нафтобаза у районі селища Октябрське.

На цей раз ціллю удару став об'єкт у районі села Веселе Джанкойського району, скоріш за все мова йде про ще один склад боєприпасів. Місцеві жителі активно викладають відео на якому зафіксована вторинна детонація.

Читайте також: РФ три роки назад почала модернізацію Ка-52М, результат відомо зараз

У районі цього населеного пункту заходиться колишня авіаційна база, яка була розформована у 1994 році. Цілком можливо, що ситуація із нею аналогічна з ураженим два дні тому аеродромом "Октябрський", який рашисти перетворили саме на місце зберігання боєприпасів.

Гауляйтер Аксьонов повідомив, що рух залізницею призупинений, як й рух автомобільною трасою Джанкой - Сімферополь, оголошено евакуацію населення у радіусі 5 км від місця підриву складу боєприпасів.

Також існує інформація, що впродовж ночі безпілотники-камікадзе були націлені на об'єкти у Феодосії, Армянську, Старому Криму та Сімферополі. Офіційно місцева влада повідомила лише про падіння одного дрона у селище Кіровское на сході півострова. Але попри вибухи та евакуацію декларує, що загалом було помічено 17 дронів, з яких 14 були пригнічені засобами РЕБ, а три збито.

Окрім поки що окупованого Криму близько 4 ранку дрони атакували Москву, місцева влада російської столиці повідомляє, що уламки БПЛА знайдені у центрі міста. Одне місце позначено, як Комсомольський проспект, у районі будинку 17, а це 150 метрів від будівлі міноборони РФ. Інший дрон врізався у бізнес-центр на проспекті Лихачева (6 км від Кремля та 5 від МО РФ).

З огляду на відео, в атаці брали участь ті самі дрони, що й під час атаки об'єктів у Підмосков'ї на по відомій "Рубльовці", яка є місцем концентрації житла державно-олігархічної еліти РФ.

Поки позиція України відносно участі у цьому обмежена повідомленням від міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, який зазначив, що "щоб там не відбувалося, але цього буде більше".

Й нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації є учасником спільного проєкту "Армія дронів" разом із Міноборони, Генштабом ЗСУ, Держспецзв'язком та платформою UNITED24.

Читайте також: ASELSAN покаже зенітний комплекс GURZ, що має перевершити "Панцырь"