xcounter
#

В окупованому Криму уражено аеродром Октябрський та нафтобазу: але мова йде не про літаки

15279
В окупованому Криму уражено аеродром Октябрський та нафтобазу: але мова йде не про літаки

Окупаційна влада Криму говорить про удари дронами, оголосила евакуацію 5-км зони та припинила рух залізницею

У результаті чергової атаки по військових об'єктах рашистів у поки окупованому Криму вдалось уразити цілі у районі селища Октябрське у самому центрі півострова. Відповідно до повідомлення місцевої окупаційної влади, об'єкти були уражені за допомогою дронів.

З огляду на відео від місцевих жителів мова йде про нафтобазу та аеродром, який колись був найбільшою авіабазою Чорноморського флоту СРСР.

Читайте також: ЗСУ отримали динамічний захист для БМП Bradley і мова йде не про "Контакт"

Відносно нафтобази, то ціль була обрана максимально вдало, попри не значний розмір самої нафтобази, але справ в тому, що вона знаходиться впритул до залізничного шляху.

Цей шлях йде Джанкою, проходить через Октябрське й у районі Гвардійського розділяється на лінії до Євпаторії та Сімферополь-Севастополь. Й поки пожежа не буде ліквідована, то вочевидь й рух всіх потягів буде заблокований для більшої частини півострова.

Окртябрськое нафтобаза
Окртябрське, знімок від лютого 2022 року, Google Earth

Відносно ж аеродрому, то у середині 90-х років всі авіаційні підрозділи, які базувались на ньому були розформовані, а саме літовище було закинуто. Але перед повномасштабним вторгненням РФ аеродром був знову перетворений на військовий об'єкт, але у польовий табір.

На публічних знімках Google Earth від лютого минулого року добре видно, що на літовищі розташована велика кількість військової автомобільної техніки та намети.

Аеродром Окртябрський
Аеродром "Окртябрський", знімок від лютого 2022 року, Google Earth

На відео з місця подій видно та чути детонацію від боєприпасів, при цьому розмір хмари від вибуху прямо говорить про те, що влучання було вкрай вдалим та ефективним.

На фоні цього гауляйтер Аксенов вже встиг повідомити, що, далі просто цитата:

"Внаслідок атаки ворожого безпілотника на Червоногвардійський район сталася детонація на складі боєприпасів. Руйнувань та постраждалих, за попередніми даними, немає. Ухвалено рішення про евакуацію населення в радіусі 5 кілометрів від місця НП до пунктів тимчасового розміщення. Для мінімізації ризиків також вирішено призупинити рух Кримської залізниці".

Як у його голові вкладається те, що ураження було, руйнувань немає, але необхідно евакуйовувати 5-км зону та глобально зупиняти рух залізничного транспорту - окреме питання.

Читайте також: ЗСУ таки можуть отримати Т-80У з Кіпру, але танків Merkava з Ізраїлю точно не буде
ТЕГИ Війна