xcounter
#

Американські військові вивчали потреби України в засобах ППО та ПРО: що відомо

4771
Американські комплекси ППО-ПРО Patriot стоять на озброєнні 12 країн. На фото - ЗРК MIM-104 Patriot зі складу ЗС Нідерландів
Американські комплекси ППО-ПРО Patriot стоять на озброєнні 12 країн. На фото - ЗРК MIM-104 Patriot зі складу ЗС Нідерландів

​Представники міністерства оборони США під час візиту в Україну вивчали потреби країни у засобах протиповітряної оборони. Відповідну заяву на брифінгу зробив офіційний представник міністерства оборони США Джон Кірбі

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на офіційний аккаунт міністерства оборони США у Twitter.

Читайте також: Частини ППО Повітряних сил України можуть озброїти ЗРК типу NASAMS (візія)

Як заявив Джон Кірбі, американські військові вивчали потреби України в питанні організації ППО та ПРО.

"Вони дивилися на протиповітряну та протиракетну оборону, наскільки я розумію. Подивилися та проконсультувалися з українцями щодо того, як вони бачать свої оборонні потреби, – зазначив офіційний представник міністерства оборони США.

Джон Кірбі також зауважив, що наразі йому невідомо про рекомендації зі сторони делегації. Крім того, офіційний представник міністерства оборони США відмовився коментувати можливі поставки в Україну.

в Пентагоні вивчали потреби України в засобах ППО та ПРО, Defense Express
Відновлені ЗРС С-300В1 - єдині комплекси ППО в ЗСУ, які в змозі збивати балістичні цілі

Як повідомляв раніше ресурс РБК-Україна з посиланням на спікера Командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, делегація американських військових відвідала Україну на початку грудня 2021 року з метою вивчити, наскільки надійно захищене українське небо.

"Вони вивчали детально прогалини які у нас є, слабкі і сильні сторони нашої ППО, як Повітряних, так і Сухопутних сил. Також вивчали проблеми протиракетної оборони. Це на сьогоднішній день ключові питання", - пояснив спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

в Пентагоні вивчали потреби України в засобах ППО та ПРО, Defense Express
Зенітно-ракетні комплекси "Бук" зі складу ЗСУ

Представники оборонного відомства США побували на командних пунктах, центрах управління та оповіщення, і в радіотехнічних підрозділах. Також повідомляється про відвідування зенітно-ракетної бригади і бригаду тактичної авіації, що дислокується в Київській області. За словами спікера Командування Повітряних сил ЗСУ, делегація США не просто "оглянула літаки", а вивчала питання сумісності американських і українських засобів зв'язку, автоматизованих систем управління і радіотехнічної розвідки.

"Після цього вони зроблять певні експертні висновки, що вони зможуть дати нам, яку військово-технічну допомогу надати. А нам треба все. І оновлення парку авіаційної та зенітно-ракетної техніки, безпілотників. Вони подивляться, що найбільш нагально необхідно і будуть вивчати питання, щоб, можливо, в найближчому майбутньому чимось Україні почати допомагати в цьому плані", - заявив спікер Командування Повітряних сил.

в Пентагоні вивчали потреби України в засобах ППО та ПРО, Defense Express
Річного бюджету, що витрачається на закупівлю та модернізацію вього ОВТ ЗСУ, Україні умовно вистачить на закупівлю однієї батареї (4 пускових) Patriot РАС-3+ з протиракетами на один залп. Цього могло б хватити, щоб захистити з фронту більшу частину Києва від не масованого одноразового нападу

Раніше Defense Express повідомляв про те, що США та країни-члени НАТО працюють над постачанням в Україну ракет Stinger, а також про вогневі випробування зенітної РК-10 від КБ "Луч", що ознаменували дійсний початок створення власної вітчизняної лінійки ЗРК.

Ми також писали про реалізацію в Туреччині державної програми зі створення власної системи протиповітряної оборони, яка включає лазерний комплекс Alka, ЗРК Sungur, HISAR-А, HISAR-О та Siper, що може стати прикладомдля України.

Читайте також: ​США та країни-члени НАТО працюють над постачанням в Україну ракет Stinger