xcounter
#

"Зоря-Машпроект" отримала нове замовлення від Індії на силові установки для фрегатів Talwar

3128
Україна уже поставила силові установки для трьох фрегатів типу Talwar
Україна уже поставила силові установки для трьох фрегатів типу Talwar

За останні два тижні Індія дала уже декілька замовлень на силові установки українського виробництва, вартість контрактів сягає 100 мільйонів доларів

Державне підприємство "Зоря"-"Машпроект" отримало контракт на поставку двох газотурбінних корабельних агрегатів М7Н2 для державної компанії Індії Goa Shipyard Limited. Перша така силова установка має бути поставлена в грудні 2022 року, друга – у липні 2023 року, пише прес-служба Укроборонпрому.

Як деталізує прес-служба Концерну, агрегати М7Н2 мають модернізовану мікропроцесорну систему управління, потужність 58000 кінських сил і надають можливість розвивати швидкість у 30 вузлів.

Читайте також: Індія хоче придбати чотири вживані тральники, що служитимуть як патрульні кораблі
Індія замовляє українські силові установки для будівництва нових фрегатів проекту Talwar

Також в "Укроборонпромі" говорять, що за останні два тижні ДП "Зоря"-"Машпроект" уклало з індійськими замовниками одразу декілька контрактів загальною вартістю близько 100 мільйонів доларів.

Варто додати, що індійське державне підприємство Goa Shipyard Limited зараз веде будівництво двох багатоцільових фрегатів проекту 11356 Talwar, що мають стати до строю ВМС Індії в 2026-2027 роках.

Зараз в складі ВМС Індії є три фрегати типу Talwar

Базовий проект російського фрегата проекту 11356 базувався на використанні силових установок від нашого ДП "Зоря"-"Машпроект". При організації власного виробництва фрегатів проекту 11356 Talwar Індія також вирішила використовувати силові установки від ДП "Зоря"-"Машпроект".

У травні 2020 року Індія замовила у нашого держпідприємства поставку пропульсивного комплексу M7N.1E, що складається двох маршевих турбін DS71 та двох форсажних турбін DT59, і котрий очевидно буде встановлений на один із майбутніх кораблів типу Talwar.

нфографіка, що відображає характеристики пропульсивного комплексу M7N.1E, котрий наше ДП "Зоря-Машпроект" постачатиме для будівництва двох нових фрегатів ВМС Індії

Також очевидно, що ці два агрегати М7Н2 також постачатимуться для майбутніх індійських фрегатів типу Talwar.

Як також розповідав Defense Express, зараз на кораблях ВМС Індії наразі експлуатуються понад 150 газотурбінних двигунів розробки та виробництва "Зоря"-"Машпроект".

Читайте також: Індія хоче купити чотири десантні кораблі-доки, що будуть одночасно носіями БПЛА та протикорабельних ракет