xcounter
#

Знищили комунікаційний вузол полкового рівня: Рух опору передав координати, ЗСУ - ліквідували (відео)

Знищили комунікаційний вузол полкового рівня: Рух опору передав координати, ЗСУ - ліквідували (відео)
12370

Про місцезнаходження машин зв'язку противника необхідно повідомляти ЗСУ першочергово

Збройні Сили України вкотре продемонстрували максимально злагоджену та результативну роботу зі знищення вкрай важливих цілей армії РФ. На цей раз мова йде про машину зв'язку високого рівня, яка була помічена Рухом опору Сил спеціальних операцій в районі Василенкове у Харківській області.

Координати важливої цілі були передані артилеристам 92-ої окремої механізованої бригади ЗСУ, які знищили ворожу ціль.

Читайте також: Стало відомо, скільки авіанальотів здійснили наші Су-25 та Су-24М з початку війни та які цілі знищували

Як пише спільнота Inform Napalm, знищеною машиною зв'язку може бути або Р-439-ОД, або П-260-О, що входить до складу телекомунікаційного комплексу "Редут-2УС". Точна ідентифікація машини ускладнена через те, що вона накрита маскувальною сіткою. Але на одній з машин видно корпус антенного блоку Р-444-Д.

Р-444-Д
Знайти на цьому фото машину зв'язку вже є задачою

У будь-якому випадку обидва комплекси належать до ланки від полкового рівня та вище, бо є доволі складними та коштовними засобами зв'язку. Зокрема "Редут-2УС" призначена для побудови високошвидкісних радіорелейних та волоконно-оптичних ліній зв’язку.

Завдяки радіорелейному зв'язку забезпечує передачу даних зі швидкістю до 155 Мбіт/с на відстань до 55 км. Станція також може надавати широкосмуговий бездротовий доступ зі швидкістю до 37 Мбіт/с на відстані до 30 км, при цьому кількість абонентів складає 200 одиниць.

Редут-2УС
Комплексу "Редут-2УС", якщо побачите такі машини - обов'язково передайте інформацію ЗСУ

Сам комплекс складається з цифрової радіорелейної станції (антенного модуля) Р-431АМ, три апаратні зв’язку П-260-О (кінцева), П-260-У (вузлова) та П-260-Т (транзитна), а також апаратна управління зв’язком П-261.

Щодо Р-439-ОД, то ця машина входить до комплексів супутникового зв'язку типу Р-439 "Легенда-2" та входить у склад автоматизованої системи управління повітряно-десантними військами "Андромеда-Д".

Р-439-ОД
Р-439-ОД у розгорнутому та похідному положенні

Фактично ця машина є головним елементом, бо забезпечує організацію головного каналу передачі даних.

Знищення машин зв'язку є вкрай важливим фактором, бо саме вони є "нервовою системою" будь-якої армії. Відсутність стабільного зв'язку призводить до повно дезорганізації дій противника, тому про такі машини необхідно повідомляти ЗСУ при першій же можливості.

Читайте також: Армія РФ намітила плацдарм для форсування Сіверського Донця: яку ділянку обрав ворог