xcounter
#

Виробник БТР Oncilla працює над новими варіантами машини, також заплановані значні поставки у ЗСУ

5270
БТР Oncilla, скріншот з відео бригади "Лють"
БТР Oncilla, скріншот з відео бригади "Лють"

Бронетранспортер Oncilla​ — ліцензована версія української ББМ "Дозор-Б", що виробляється на потужностях польської Mista

Польська компанія Mista працює над новими версіями бронетранспортера Oncilla — про це у коментарі Defense Express розповів представник КБ "Берил", технологічного партнера польської компанії Mista. Деталей щодо конкретних модифікацій машини не розкривають, але відомо, що відпрацьовують плаваючий варіант цієї машини.

БТР Oncilla
БТР Oncilla, бригада "Лють"

Як відзначають у КБ "Берил", на цей рік заплановані "значні поставки" цих бронетранспортерів у Збройні Сили України — раніше у компанії розповідали про масове серійне виробництво БТР Oncilla, також відомо, що ведеться робота з налагодження кооперації з українськими виробниками, але деталі з причин безпеки також не розголошуються.

Читайте також: Oncilla: детальний огляд БТР 4х4, який збирають під Києвом (ексклюзивне відео)

Крім того, ведеться робота щодо розширення ремонтних можливостей безпосередньо в Україні — раніше у КБ "Берил" нам розповідали, що зазвичай пошкоджені машини повертаються на поле бою орієнтовно за місяць, водночас капітальний ремонт проходить у Польщі на потужностях заводу Mista.

Виробництво машин на заводі у Польщі
Виробництво машин на заводі у Польщі

БТР Oncilla сьогодні використовується на полі бою Силами оборони України, нещодавно у пресслужбі об’єднаної штурмової бригади "Лють" Національної поліції України відзначили сильні сторони цього бронетранспортера.

"Головні переваги броньовика — це його висока маневреність та швидкість. Він може легко проїжджати по складних дорогах та бездоріжжю, що забезпечує йому високу рухливість на полі бою", — акцентують бійці бригади на прохідності цієї машини.

БТР Oncilla
Скріншот з відео бригади "Лють"

Військовий нагадує, що машина оснащена тепловізором, який допомагає "безперервно нищити окупантів". Одразу ж варто згадати про те, що інтерфейс машини має режим "картинка в картинці, коли, наприклад, на ширококутний огляд накладається збільшене зображення або ж оптичний канал поєднується з тепловим спектром, і це значно швидше, ніж перемикати режими.

Нагадаємо, раніше Defense Express публікував кадри одного з БТР Oncilla, що підірвався на протитанковій міні — попри ушкодження самої машини, екіпаж залишився живим та боєздатним.

Читайте також: В Україні будуть ремонтувати танки Leopard 1 та іншу німецьку зброю