xcounter
#

В Україні будуть ремонтувати танки Leopard 1 та іншу німецьку зброю

2324
Leopard 1A5 на озброєнні Сил оборони України, фото — АрміяInform
Leopard 1A5 на озброєнні Сил оборони України, фото — АрміяInform

Створення ремонтних центрів в Україні значно пришвидшить повернення у стрій пошкодженої на полі бою техніки

Член Комітету з питань оборони Німеччини депутат Бундестагу Маркус Фабер [Marcus Faber] на своїй сторінці у соцмережі X (раніше Twitter) повідомив, що німецька оборонна компанія FFG (Flensburger Fahrzeugbau GmbH) на заході України будує ремонтний центр для відновлення низки зразків німецького озброєння та військової техніки, що є на озброєння Сил оборони України.

Фабер не розкриває весь список озброєння, яке буде проходити ремонт у центрі (ймовірно йдеться про весь перелік озброєння, компетенції з ремонту якого має FFG, зокрема інженерні машини Wisent 1, 2A1 Dachs та пускові IRIS-T), але як приклад називає танки Leopard 1A5, які вже експлуатують наші військові. Зокрема варто згадати, що на зберіганні у FFG перебувало 99 танків Leopard 1A5DK, які зрештою мають потрапити на озброєння ЗСУ.

Читайте також: Німеччина передала до України ще партію Gepard з боєприпасами та важливі системи AMPS

"Для України це величезне підвищення ефективності, оскільки в майбутньому більше не буде потреби у дорогих і трудомістких перевезеннях за кордон, а Збройні Сили зможуть навчати своїх механіків безпосередньо на місці", —розповідає Фабер.

І також окремо відзначає, що "візит на місці демонструє, що німецькі податкові гроші використовуються розумно і що вартість нашої військової допомоги зберігається". Зі зрозумілих питань безпеки, інших подробиць щодо будівництва центру Фабер не розкриває.

Wisent 1
Wisent 1, фото — FFG

Ремонт західної техніки в Україні — дійсно надважливе питання з урахуванням, наскільки логістично важко і дійсно дорого, а також й довго кожного разу відправляти пошкоджену техніку за кордон, тим паче в умовах, коли нашим військовим потрібно якнайшвидше повертати її в стрій.

Нагадаємо, що ще в липні минулого року посол України в Німеччині Олексій Макєєв оприлюднив фото, яке свідчить про створення спільного підприємства німецькою компанією FFG спільно з українським оборонно-промисловим комплексом (підприємтво FFG INDUSTRIES UKRAINE LLC було зареєстроване днем раніше за повідомлення Макєєва).

Крім того, раніше у FFG розповідали про підписану з "Агенцією оборонних закупівель спеціальну угоду про співпрацю "з метою подальшого підвищення обороноздатності України, забезпечення мобілізаційної стійкості, захисту від надзвичайних ситуацій, національної безпеки і оборони".

Читайте також: Як Leopard 1A5 уже нищить росіян на дальність до 5 км, і чим він реально краще (відео)