xcounter
#

Німеччина передала до України ще партію Gepard з боєприпасами та важливі системи AMPS

3982
Німеччина передала до України ще партію Gepard з боєприпасами та важливі системи AMPS

Окрім того, у пакет озброєння увійшли БПЛА, боєприпаси для артилерії та танків Leopard 2A6

Уряд Німеччини оновив вкрай педантичний перелік озброєння, яке передається до України, в якому значиться нове озброєння, боєприпаси до переданого й додаткові системи для модернізації вертольотів.

Відповідно до нього ЗСУ посиляться ще трьома зенітними самохідними установками Gepard і їх кількість у строю становитиме вже 52 одиниці. До них також йдуть ще 30,2 тисячі 35-мм боєприпасів виробництво яких було розгорнуто на потужностях Rheinmetall на фоні плекання свого нейтралітету Швейцарією.

Читайте також: Зміна експортних правил у Японії це не лише про ракети для Patriot, а про значно більше, й часом напряму до України
35-мм снаряди Gepard
35-мм снаряди Gepard, фото - Bild

Було передано ще дві дуже важливих системи AMPS від Hensoldt, яка призначена для захисту вертольотів від зенітних ракет та об'єднує засоби виявлення загрози та протидії ракетам із лазерним, інфрачервоним та радіолокаційним наведенням.

Це чергове постачання, бо до цього було отримано лише системи AMPS, які виготовляються на замовлення. При цьому загалом, як офіційно повідомили у Hensoldt, компанія має виготовити на потребу України 16 таких систем.

AMPS
Приклад інтеграції AMPS на вертольоті NH90 (джерело: Hensoldt)

Також у Німеччини оголошено про передачу додаткових 2,5 тисячі 155-мм боєприпасів, 25,5 тисяч боєприпасів у калібрі 40-мм для автоматичних гранатометів, а також додаткові боєприпаси у неоголошеній кількості до танків Leopard 2A6.

У переліку також зазначено ще 10 розвідувальних дронів Vector, які планується почати збирати вже в Україні. Ще дві машин розмінування Wisent 1, вантажівки HX81 та Zetros, бронеавтомобілі та медичні матеріали.

Читайте також: Британці не будуть передавати Україні застарілі Eurofighter Typhoon: їх просто розріжуть