xcounter
#

В авіаносця "Адмирал Кузнецов" чергові проблеми: у РФ не змогли вчасно поставити паротурбінні установки

1612
Єдиний авіаносець РФ "Адмирал Кузнецов"
Єдиний авіаносець РФ "Адмирал Кузнецов"

Здається, що єдиний в РФ авіаносець "Адмирал Кузнецов" так і не збирається виходити зі свого "коматозного стану"

Ремонт єдиного авіаносця РФ знову затягується – початок випробувань буде відкладено через деякі технічні проблеми, як повідомив "Ведомостям" генеральний директор "Объединенной судостроительной корпорации" (ОСК) Олексій Рахманов.

Читайте також: РФ провела п’яту за місяць провокацію на морі проти України
Авіаносець "Адмирал Кузнецов" вже звик до перманентного ремонту

"Технічні проблеми", як зазначає гендиректор ОСК, пов’язані з постачанням паротурбінних установок заводом "Киров-энергомаш". Чому саме затримується постачання запасних частин Рахманов не повідомляє.

Адмірал Кузнєцов Авіаносець
Злітати з палуби авіаносця російські літаки будуть ще не скоро

Очільник ОСК стверджує, що ремонт авіаносця йде "у рамках графіку та бюджету". Однак наразі контракт на ремонт "Адмирала Кузнецова" закінчується у 2023 році – іншими словами, авіаносець і так "ледь дихає", а з новими проблемами його "коматозний стан" може подовжитися на невизначений термін. Навіть попри те, що Рахманов переконує про зовсім протилежне.

Водночас ефективність деяких систем авіаносця все одно залишатиметься під питанням. Так, Defense Express раніше розповідав, що РФ "відновить" авіаносець "Кузнецов" недопрацьованою системою родом із 1980-х. Ця система має низку невиправлених недоліків, про які ми розповідали в окремому матеріалі.

Читайте також: В РФ черговий скандал з авіаносцем "Адмирал Кузнецов": за розкрадання коштів заарештовано гендиректора судноремонтного заводу