xcounter
#

Українська бронемашина класу MRAP пройшла випробування в зоні бойових дій

7713
Українська бронемашина класу MRAP пройшла випробування в зоні бойових дій

У компанії Inguar Defence протестували їхній новий бронеавтомобіль разом з12-ою бригадою спецпризначення "Азов" НГУ

Українська компанія Inguar Defence провела випробування свого нового броньованого автомобіля Inguar 3 - про це компанія розповідає у своїх соцмережах.

"Серебрянський ліс. Серпень 2024. Велика честь бути тут і тестувати машину в надзвичайно складній місцевості в умовах ведення службово-бойової діяльності. Дякую керівництву 12-ої бригади спеціального призначення "Азов" та Національної гвардії України за довіру та надану можливість. Працюємо", - йдеться у дописі компанії в Instagram.

Читайте також: Лише одна компанія взяла участь у конкурсі на бронеавто для Румунії, але воно має якось "схуднути" на 4 тонни

Зокрема на одному з оприлюднених фото виданням Defence Blog можна побачити, що бронемашини Inguar 3 були оснащені засобами радіоелектронної боротьби від української компанії Kvertus, а саме йдеться про AD KRAKEN COUNTER FPV F4.

Причому відзначається, що за результатами тестувань компанії вирішили створити новий комплекс протидії дронам для бронетехніки, який буде інтегрований безпосередньо в інтерфейс бойової машини. Інших подробиць про випробування не повідомляється.

Нагадаємо, що вперше концепцію своїх бронемашин українська компанія Inguar Defence демонструвала ще у 2022 році, тоді було показано зображення різніх варіантів з колісними формулами 4х4 та 6х6 з бойовими модулями з кулеметом, 30-мм гарматою чи "Амулетом" тощо.

Компанія позиціює Inguar 3 як "сучасний MRAP [Mine Resistant Ambush Protected] для широкого спектра застосування". Це модульна платформа, яка була створена у співпраці з військами спеціального призначення. Заявлений балістичний захист STANAG 4569 level 3 (витримує влучання 7,62-мм бронебійних куль та уламків 155-мм снарядів) і також протимінний захист STANAG 4569 level 3a/3b (витримує підрив протитанкової міни).

Офіційно машину презентували у березні цього року - раніше ми детально розповідали про те, які ж особливості має бронеавтомобіль Inguar-3 та чим він відрізняється від аналогічних машин.

Як раніше розповідали у компанії, машина створювалася в ініціативному порядку за рахунок інвестицій і зароблених коштів від ремонтів іншої техніки. Вартість розробки (включно з виробленням першої машини) сягала 700 тисяч доларів, за умови серійного виробництва один автомобіль обійдеться у 16-17 млн гривень.

Читайте також: Що це за дивний бронеавтомобіль, яким у РФ супроводжують ядерну зброю