xcounter
#

Україна ще не має на озброєнні одного з найкрутіших європейських ЗРК, і у США хочуть прискорити цей процес

24478
Україна ще не має на озброєнні одного з найкрутіших європейських ЗРК, і у США хочуть прискорити цей процес

Італія має якнайшвидше офіційно прийняти рішення про передачу зброї Україні

Італія ще не прийняла офіційного рішення щодо постачання Україні свого зенітного ракетного комплексу, і Вашингтон активно тисне на Рим з приводу пришвидшення розв’язання цього питання – таку інформацію повідомляє видання Repubblica.

Так, наразі відомо, що американський радник з національної безпеки Джейк Салліван мав телефонну розмову з Франческо Тало, дипломатичним радником голови Ради міністрів Італії Джорджи Мелоні, і у США активно наполягали на тому, щоб Італія якомога швидше надала необхідні для України системи, зокрема ЗРК SAMP/T.

Читайте також: SAMP/T або Aspide Skyguard чи одразу обидва: які ЗРК скоріш за все відправить Італія до України
ЗРК SAMP/T
ЗРК SAMP/T

Річ у тім, що хоча наразі неофіційно відомо про плани Італії (спільно з Францією) з постачання цього ЗРК, втім, рішення про постачання техніки у рамках шостого пакета оборонної допомоги від Італії прийнято поки що не було.

Як відзначається в новині, хоча цей наказ має бути прийнято вже на початку цього року, він потребує "подальшої підготовчої роботи". Деталі щодо того, як швидко може бути прийняте це рішення не повідомляються.

Щодо безпосередньо ЗРК SAMP/T, то це система, яка дійсно потрібна нам, щоб якнайкраще "закрити" небо від російських ракет і вона наразі є одним з найкращих рішень, що може передати нам Європа.

Цей ЗРК може знищувати літаки на відстані понад 100 км, балістичні цілі – до 30-35 км на висоті до 25 км. Маса бойової частини ракети – 15-20 кг. Одна з "фішок" цього комплекса – багатоканальність, коли один ЗРК може одночасно обстрілювати до 16 цілей.

Читайте також: Україна просить для захисту від рашистів комплекс SAMP/T: які його особливості