xcounter
#

У турків є бойовий модуль зі 107-мм ракетами від КБ "Луч", і він може потрапити на озброєння ЗСУ

6806
Фото: ДержККБ "Луч"
Фото: ДержККБ "Луч"

Сьогодні КБ "Луч" спільно з виробником бойових модулів з Туреччини завершують інтеграцію українських ракет до турецького БМ і незабаром планують провести випробування

Турецька компанія Best Grup на виставці IDEF-2023, що з 25 по 28 липня проходила у Стамбулі, що в Туреччині, продемонструвала свій бойовий модуль Koralp 12.7 Dual UKSS, модифікований для використання ракет від ДержККБ "Луч", про це розповідає пресслужба української компанії.

Як відзначається, перемовини щодо співробітництва українська та турецька оборонні компанії розпочали ще два роки тому, у 2021 на тій же виставці IDEF у Стамбулі.

Читайте також: Вперше опубліковані детальні фото дрона-камікадзе, який атакує Москву
бойовий модуль Koralp 12.7 Dual UKSS ракети РК-3 КБ
Бойовий модуль Koralp 12.7 Dual UKSS, фото — ДержККБ "Луч"

Водночас повномасштабне вторгнення РФ у лютому 2022 хоч і сповільнило плани компаній щодо співпраці й загалом міжнародні програми ДержККБ "Луч", але зрештою сьогодні турецька компанія Best Grup завершує інтеграцію приладу наведення та 107-мм ракет РК-3 до свого бойового модуля.

Повідомляється, що йдеться як і про варіант РК-3К з кумулятивною бойовою частиною, яка може пробивати до 550 мм танкової броні за динамічним захистом, так і РК-3ОФ з уламково-фугасною бойовою частиною для знищення укріплень, живої сили і легкої бронетехніки. Дальність дії ракет — до 2,5 км.

РК-3 ракета ДержККБ
Ракета РК-3, фото ілюстративне

Як відзначають у ДержККБ "Луч", далі у планах завершення випробувань. Також, ймовірно, натякають на те, що такі бойові модулі зрештою можуть потрапити і на озброєння ЗСУ: "Сподіваємося, що вогнева міць таких бойових модулів наблизить нашу Перемогу".

Бойовий модуль Koralp 12.7 Dual UKSS

Турецька компанія Best Grup спеціалізується на виробництві дистанційно керованих бойових модулів сімейства Koralp. Варіант із 12,7 мм кулеметом компанія позиціонує як "ідеальне рішення для тактичної колісної бронетехніки". Висота бойового модуля становить 91 см, вага залежно від додаткового озброєння — понад 250 кг.

Як відзначає виробник, бойові модулі Koralp "кратно перевершили своїх конкурентів у тестах, що були проведені на сьогодні", а також були протестовані "у дуже складних умовах".

Окремо відзначається, що ці дистанційно керовані бойові модулі можуть вести влучну стрільбу по рухомих цілях, навіть в умовах, коли ціль рухається швидше за машину з цим БМ.

Читайте також: Найцікавішим в морському дроні-камікадзе Magura V5 є система управління