xcounter
#

У США представили "найінтелектуальніший" безпілотник Ghost 4: він вміє літати в "рої" й автономно відстежувати цілі (відео)

Фото: Anduril
Фото: Anduril
1913

Американська компанія Anduril представила новий розвідувальний дрон Ghost 4 – це безпілотник, що працює на платформі штучного інтелекту Lattice. Він модульний, портативний та водонепроникний, має високу вантажність та майже безшумний під час виконання широкого спектра задач

Безпілотник Ghost 4 створений передусім для задоволення потреб американських військових та забезпечує можливості спостереження та розвідки, надає військовим чітке розуміння обстановки для прийняття виважених рішень.

Як стверджує розробник, Ghost 4 здатний виконувати 32 трильйони операцій на секунду завдяки штучному інтелекту. Цей безпілотник вміє автономно виявляти, класифікувати та відстежувати ті чи інші об’єкти в умовах низької пропускної спроможності чи у складному середовищі.

Читайте також: В Україні розробили автономну безпілотну систему для моніторингу територій (відео)
Ghost 4 безпілотник
Безпілотник Ghost 4. Фото: Anduril

Один оператор може виконувати важкі задачі, використовуючи будь-яку кількість Ghost 4 у складі групи (так званого "рою"). Ці групи також можуть взаємодіяти одна з одною для виконання тих місій, де одного підрозділу буде замало.

Безпілотник виконаний за класичною гелікоптерною схемою. Його довжина становить 2,7 метра, а висота та ширина – 0,42 метра. В транспортувальному кейсі довжина безпілотника становить близько 1,1 метра.

Ghost 4 безпілотник
Один – добре, але чим більше, тим краще. Безпілотник вміє літати в "рої", які, своєю чергою, взаємодіятимуть між собою, стверджує розробник. Фото: Anduril

Час розгортання безпілотника – менше ніж хвилина, протягом якої апарат можна дістати з кейса, розкласти, активувати та відправити у політ.

Як стверджують розробники, безпілотник здатен перебувати у повітрі більш як 100 хвилин. Він оснащений знімним блоком зі стабілізованою електронно-оптичною системою. На нього також можна встановлювати додаткові системи, виконані у вигляді компактних модулів – лазерний цілевказівник, додаткові обчислювальні модулі, системи зв’язку тощо.

Безпілотник
Варіанти корисного навантаження БПЛА. Фото: Anduril

"Безпілотник Ghost 4 можна налаштувати практично під будь-яку місію. У нього також легко інтегрувати нове корисне навантаження, що гарантує відсутність швидкого технічного старіння платформи", – кажуть у компанії.

Читайте також: ​Безпілотна система FlyEye стала першою польською системою, яку пропонує агентство НАТО