xcounter
#

В Україні розробили автономну безпілотну систему для моніторингу територій (відео)

1133
Автономна система від A.Drones під час випробувань у полі
Автономна система від A.Drones під час випробувань у полі

Перевагою системи від вітчизняної компанії A.Drones є те, що їй не потрібен обслуговчий персонал

Компанія A.Drones закінчує розробку автономної безпілотної системи, що включає коптер Watchbird і наземний бокс-дронопорт. Наразі проводяться фінальні тести системи з різними видами коптерів та живлення.

Як відзначають розробники, це дуже складна система, що включає десятки підсистем: моніторинг погоди, резервне електроживлення, клімат-контроль, механіку, зв'язок, включаючи супутниковий канал, комп'ютерний зір, нейронні мережі, систему пошуку несправностей, штучний інтелект управління.

Читайте також: Другий прототип ударно-розвідувального БПЛА Akinci успішно пройшов низку льотних випробувань (відео)

Все це робить систему від A.Drones дуже гнучкою - вона може бути повністю автономною, і працювати за розкладом, або реагувати на загрози, може управлятися оператором, може мати на борту автономний коптер з радіусом дії до 10 км, а може мати прив'язний, що злітає на висоту до 100 метрів та підзаряджається по дроту.

A.Drones
Зберігання, живлення, автоматичний зльот та посадка коптеру здійснюється з захищеного автономного дронопорту й не потребує участі людини

Корисне навантаження безпілотника дозволяє дистанційно передавати в центр оператору відзняті під час польоту фото та відео матеріали, при цьому робити це вдень та вночи.

Така система може встановлюватися просто в полі з живленням від сонячних батарей і вітроелектростанції, на автомобілі, на морських і річкових суднах, на дахах будівель, і її практично не треба обслуговувати.

A.Drones
Дронопорт можна перевезти та залишити просто в полі й він буде працювати в автоматичному режимі

Автономні дронопорти від української компанії можуть бути використані для будь-якого моніторингу територій де постійне знаходження людей-спостерігачів та обслуговуючого персоналу не доцільне. Зокрема, для огляду лісів та полів в інтересах протипожежної служби, поліції або екологів, для охорони великих об'єктів, як то аеропорти, атомні електростанції чи військові склади та інше.

Читайте також: ​Безпілотна система FlyEye стала першою польською системою, яку пропонує агентство НАТО