xcounter
#

У ГУР МОУ розповіли про нові цілі масованих ракетних ударів РФ

5738
Пуск "Калибра", фото ілюстративне
Пуск "Калибра", фото ілюстративне

Хоч окупанти й витратили значний ракетний запас для терористичних ракетних обстрілів України, але російському ОПК, попри санкції, вдалося збільшити темпи виробництва далекобійних ракет

Російське окупаційне військо після провалу свого задуму "залишити Україну без світла" має нові плани щодо своїх ракетних атак – про них детальніше виданню "РБК-Україна" розповіли представники Головного управління розвідки Міноборони України.

Так, як стверджує Скібіцький – головна мета рашистських обстрілів полягає в тому, щоб зірвати підготовку Сил оборони України "до активних дій протягом весняно-літньої кампанії".

Читайте також: Скільки ракет Х-101, "Калибр" та "Искандер-К" мають росіяни, і як довго ще обстрілюватимуть

Крім "полювання на Patriot", серед цілей окупантів й інші військові об’єкти – пункти управління, склади з боєприпасами та технікою, паливо та райони зосередження військ.

Искандер ракета
Пуск ракети "Искандер"

Водночас, як стверджує представник ГУР МОУ Андрій Черняк, удари по тилових регіонах мають на меті змусити нас перетягнути засоби протиповітряної оборони від фронту.

Також варто згадати, що хоч окупанти впродовж 2022 та початку 2023 років витратили значний запас своїх далекобійних ракет, російська "оборонка" змогла на понад 35% збільшити виробництво таких ракет, як Х-101, "Кинжал" та "Искандер".

Водночас той же приклад російської ракетної атаки вночі 16 травня, коли за короткий проміжок часу було випущено десятки ракет, з яких одразу шість Х-47 "Кинжал", демонструє, що окупанти все ж таки готові імпровізувати і комбінувати наявні в активі засоби ураження.

ЗРК Patriot
ЗРК Patriot, фото - U.S. Army

Тому за допомогою союзників потрібно продовжувати розбудовувати потужну систему протиракетної та протиповітряної оборони, і найважливіше на сьогодні – постачання передусім протиракет до зенітних ракетних комплексів, щоб мати запаси проти нових ракетних ударів окупантів.

Читайте також: Пілоти ЗСУ остаточно розвіяли міф про "18 місяців на F-16", і США будуть готові дати "зелене світло" на реекспорт літаків