xcounter
#

Окупанти на понад 35% збільшили виробництво ракет Х-101, "Калибр" та "Искандер" у порівнянні з минулим роком

4267
Пуск ракети "Искандер", фото ілюстративне
Пуск ракети "Искандер", фото ілюстративне

У ГУР МОУ розповіли, скільки ракет в місяць може виробляти "оборонка" РФ

Російський оборонно-промисловий комплекс зміг збільшити темпи виробництва низки ракет, якими окупанти здійснюють терористичні обстріли України – такий висновок можна зробити зі слів заступника начальника ГУР МОУ Вадима Скібіцького в коментарі виданню "РБК-Україна".

За його даними, темп виробництва крилатих ракет росіянами наразі наступний – ракети "Калибр" до тимчасово окупованого Криму завозять два рази на місяць, і всього рашисти роблять по 25 таких ракет на місяць. На десять одиниць більше виробляють крилатих ракет Х-101 – 35 одиниць на місяць.

Читайте також: Чим крутий SAMP-T, який разом з Patriot буде збивати "Кинжали" та інші ракети рашистів
калибр
Пуск крилатої ракети "Калибр", фото ілюстративне

І тут передусім варто зафіксувати той факт, наскільки російська "оборонка" змогла збільшити виробництво своїх ракет у порівнянні з результатами минулого року – попри всі можливі санкції, накладені на РФ.

Так, на інфографіці вище ми можемо побачити детальну інформацію про залишки російських ракет та темпи виробництва за період з 23 лютого по 3 січня (для зручності підрахунків округлимо рівно до 10 місяців).

І згідно з інфографікою вище, виходить, що протягом 2022 року темп виробництва ракет "Калибр" у РФ становив приблизно 15 ракет на місяць, тоді як Х-101 – 29 ракет на місяць. Тобто в сумі виходить 44 ракети. З урахуванням того, що станом на сьогодні за даними ГУР МОУ цей показник становить 60, то темп виробництва крилатих ракет Х-101 та "Калибр" сумарно зріс на 16 ракет або ж на 36% в місяць.

Ту-95МС з ракетами Х-101
Ту-95МС з ракетами Х-101, фото ілюстративне

Далі про темпи виробництва балістичних ракет 9М723 до "Искандер-М" – станом на 2022 рік він становив в середньому 3,6 ракет на місяць, сьогодні ж окупанти виробляють 5 ракет в місяць – тобто нині за той же період окупанти зможуть виготовити вже на 36, а 50 ракет, що на 38% більше.

Темпи виробництва ракет "Кинжал" станом на сьогодні становлять 2 ракети в місяць – і тут відзначаємо, що він залишився на рівні минулого року. Так, за 10 місяців 2022 року окупанти виготовили 20 ракет, тобто якраз по дві ракети на місяць.

Окремо Скібіцький відзначає, що окупанти у своїх залпах використовують й ті ракети, які "тільки-но зійшли з конвеєра" – зокрема раніше Defense Express розповідав, що, наприклад, під час російського ракетного обстрілу 28 квітня щонайменше одна ракета Х-101, випущена по Україні, була виготовлена у першому кварталі 2023 року.

Загалом по даних щодо виробництва ракет в РФ варто відзначити таке – попри накладені санкції і попри те, що в російській зброї регулярно знаходять комплектуючі, вироблені зокрема компаніями з Європи та США, російська "оборонка" продовжує виробляти зброю для свого війська, зокрема і ракети.

Читайте також: Як взагалі у РФ з'явився Х-47 "Кинжал": back in USSR або наймасштабніший розпил по-російськи