xcounter
#

У бій кинуте усе, та воно горить: аналіз втрат російського агресора

Висновки на тлі знищених та захоплених з 24 лютого по 14 березня озброєнь та техніки рашистів
Виведений з ладу танк агресора
Виведений з ладу танк агресора
87230

Про що свідчить номенклатура втрат озброєння та техніки збройних сил Росії у війні проти України – у матеріалі Defense Express.

Фахівці з oryxspioenkop увесь час ретельно стежать за втратами армії РФ у озброєнні та техніці під час вторгнення до України на основі 100% верифікованих фото та відео.

Враховуючи те, що до кожного знищеного об'єкта додаються детальні свідчення та зображення можливо зробити наступні висновки.

Читайте також: ЗСУ взяли ще один цікавий трофей - САУ 2С34 "Хоста", таких у рашистів не більше півсотні

Рашисти задіяли у війні багато застарілого та неефективного ОВТ, у т.ч. зі Східного ВО: танки Т-72А/Б, Т-80БВ, БМП-1П, БМД-2, БТР-80 та БТР-Д, МТ-ЛБ, причіпні гаубиці Д-30, СГ "Гвоздика" та "Акация", ЗРК "Оса" та "Стрела-10", вертольоти Ми-24. Це свідчить про значну нестачу ОВТ, у першу чергу – сучасного.

Українські ПТРК "Стугна" та "Корсар" виявились ефективними проти танків та ББМ РФ.

Що західні ПТРК Javelin та NLAW теж виявились дуже ефективними, а імпровізовані наварні "альтанки" на баштах танків від них не захищають.

Знищена бронемашина ворога

Броня БМП-1П, БМП-2 та БМД-2, БТР-80, а особливо БТР-Д та МТ-ЛБ дуже слабка та не витримує навіть 12,7-мм куль.

Повітряні сили та ППО України збивають ворожі літаки, вертольоти та навіть крилаті ракети, а Повітряні сили також трощать колони ворога.

Рашисти збили свій БПЛА із ЗРК
Bayraktar TB2

БПЛА Bayraktar TB2 вражають не тільки нові ЗРК "Бук-М2", "Тор-М2" та ЗРГК "Панцирь", а й навіть паливні поїзди на станціях, які ці засоби ППО мали берегти, як зіницю ока.

БМП-1
БМП-1 окупантів рознесли вщент

Що (і це дуже важливо) покинуте через брак пального, поломки, або з переляку російське ОВТ складає 16% втраченого, а захоплене - аж 41% втраченого.

Загалом, з захоплениго озброєння та військової техніки ворога вже можна сформувати 3 танкових б-ни, 2 механізованих б-ни на БМП та 1 – на БТР, 1 д-н гаубиць, 1 д-н СГ, 2 батареї РСЗВ, 2 батареї ЗГРК та 2 батареї ЗРК.

Захоплений російський танк

Що треба пам'ятати – ці дані набагато нижчі за реальні, що визнається авторами цього списку.

Та головне – що наш народ непереможний.

Олексій Яровий, спеціально для Defense Express

Читайте також: Чому росармія воює переважно мотлохом і на нього ж перетворюється