xcounter
#

У "Асгард" розкрили промовисту статистику, скільки зброї FPV-дрони уразили лише за два бойові виїзди

6660
Фото: "Ескадрон"
Фото: "Ескадрон"

Ще один показовий приклад про те, яку кількість російського озброєння та військової техніки уражають FPV-дрони

Ударна група "Асгард" у своїх соцмережах опублікувала кадри, як їхні оператори FPV-дронів майстерно уражають і нищать цією зброєю озброєння та військову техніку російського окупаційного війська.

Причому, як відзначають у "Асгард", нещодавно за два робочі виїзди їм вдалося встановити особистий рекорд за кількістю ураженою ворожої техніки та живої сили окупантів — усього оператори дронів поцілили у 21 одиниць ОВТ противника, відзначається у повідомленні (відео ураження — наприкінці матеріалу).

Читайте також: Решітка не врятувала російський ТОС-1А "Солнцепек" від атаки FPV-дрона (відео)

Серед знищених цілей — той самий самохідний міномет 2С4 "Тюльпан", який влаштував ефектний феєрверк, коли оператор FVP-дрона влучно ударив у 240-мм боєприпас.

Крім того, з артилерійських систем ударною групою "Асгард" також було знищено 122-мм самохідну артилерійську установку 2С1 "Гвоздика", а також 122-мм причіпну гаубицю Д-30.

По танках статистика наступна — заявляється про знищення одного Т-80, і ще чотири Т-80 було уражено. Крім того, було знищено один бронетранспортер, ще один — уражено.

Асгард FPV-дрони
Стоп-кадр з відео "Асгард"

Також відзначається, що операторам дронів вдалося поцілити в одну з машин управління артилерійським вогнем, а також знищити 10 одиниць автомобільної техніки. Крім того, важкі поранення внаслідок ударів отримали й пілоти ворожої аеророзвідки, зауважують у "Асгард".

Загалом така статистика тільки підтверджує, що ударні дрони сьогодні можуть мати доволі значну частку у знищенні та пошкодженні озброєння та військової техніки російського окупаційного війська.

Наприклад, раніше у Міністерстві цифрової трансформації оприлюднили приголомшливу статистику частки БПЛА та дронів-камікадзе "Армії дронів" у знищенні армії РФ.

Defense Express порівняв ці дані зі статистикою Генерального штабу ЗСУ за той же період і виявилося, що, наприклад, за тиждень ворожими дронами було уражено 57% від усієї кількості знищеної бронетехніки, танків — 44%, артилерійських систем — 20,1%.

Водночас нещодавно у мережі з’явилося відео, як один з українських FPV-дронів намагався вполювати російський гелікоптер Ка-52.

Читайте також: Уразити FPV-дроном ЗРК "Тор", який у РФ вважається найбільш ефективним проти БПЛА: game changer як він є