xcounter
#

Решітка не врятувала російський ТОС-1А "Солнцепек" від атаки FPV-дрона (відео)

15211
Решітка не врятувала російський ТОС-1А "Солнцепек" від атаки FPV-дрона (відео)

Це як мінімум восьма важка вогнеметна система ТОС-1А "Солнцепек", яку окупанти втратили з лютого 2022 року

Сили оборони України у Луганській області знищили чергову російську важку вогнеметну систему — кадри ураження російської зброї були опубліковані у соцмережах.

Як відзначається, знищили ворожу систему ТОС-1А бійці 92-ї окремої механізованої бригади, а саме оператор FPV-дрона з роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес".

Читайте також: Вдале полювання на ворожі "Буки" від спецпризначенців "розумними" дронами-камікадзе (відео)

На кадрах ми бачимо, як оператор FPV-дрона спрямував безпілотник безпосередньо у пускову установку ТОС-1А "Солнцепек", яка була захищена так званим "мангалом", який мав би врятувати від ураження безпілотниками.

Разом з тим, як вдалося зафіксувати оператору розвідувального БПЛА, внаслідок влучного ураження машини відбулася детонація боєприпасів — повідомляється, що машина була повністю завантажена (24 боєприпаси) і що "бонусом" було знищено також екіпаж ТОС-1А "Солнцепек", який складається з трьох осіб.

ТОС-1А
ТОС-1А "Солнцепек" з мангалом, фото ілюстративне з twitter-профіль Rob Lee

Згідно з даними порталу Oryx, це як мінімум восьма важка вогнеметна система "Солнцепек", яку російське окупаційне військо втратило з лютого 2022 року. Крім того, окупанти також втратили сім транспортно-заряджальних машин ТЗМ-Т.

Раніше Defense Express розповідав, як завдяки FPV-дрону знищений "Солнцепек" створив "запальний феєрверк" на позиціях рашистів.

Читайте також: Балістична ракета під МіГ-29 на 250 км звучить фантастично, але так зробили Індія та Ізраїль