xcounter
#

Завдяки FPV-дрону знищений "Солнцепек" створив "запальний феєрверк" на позиціях рашистів (відео)

8560
Завдяки FPV-дрону знищений "Солнцепек" створив "запальний феєрверк" на позиціях рашистів (відео)

Головний недолік "Солнцепека", який є вкрай небезпечною зброєю в арсеналі рашистів, є те, що він може ефективно працювати лише поблизу переднього краю

Загроза від реактивної вогнеметної системи армії РФ "Солнцепек" добре відома, й рашисти використовують її доволі активно для ураження позицій ЗСУ.

Але ця система має один й вкрай важливий недолік, який полягає у малій дальності стрільби. Вона складає "за паспортом" до 6 км (за іншими джерелами до 10 км), але система наведення передбачає використання лазерного далекоміра для вирахування необхідного кута підйому направляючих.

Читайте також: Австралія обрала БМП на 3,4 млрд доларів: вибір був між Lynx від Rheinmetall та корейською AS21 Redback від Hanwha

Через це для її застосування ворог має підтягти її на передній край, а це вже дозволяє її дістати наявними засобами знищення цілей. Наприклад, FPV-дроном, що й продемонстрували бійці сил оборони України.

У цьому випадку вдалось заскочити "Солнцепек" під час переміщення через залишки селища, який, з максимальною долею ймовірності, утримується рашистами. А після ураження пакета з термобаричними реактивними снарядами почався їх самовільний відстріл, а сама пускова була повністю знищена.

У дописі від "Армії дронів" зазначено, що для атаки було використано дрон "Пегас", який придбали за кошти української блокчейн-компанії Everstake. Цей БПЛА є класичними квадрокоптер, і як будь-який дрон-камікадзе відповідає головному критерію - відносна дешевизна та масовість виробництва.

Пегас FPV-дрон
FPV-дрон "Пегас"

Водночас за кожним таким відео стоїть доволі кропітка праця розвідки та філігранна робота оператора, який має скерувати дрон за лічені секунди, компенсуючі "руками"

такі речі, як боковий вітер, до цього ж в умовах неякісного зображення, яке може передаватися із затримкою. Саме тому, попри візуальну легкість, мова йде про високий професіоналізм та витримку.

Читайте також: "Вагнер" готується до дій у Литві та Польщі й активно шукає поповнення серед білорусів