xcounter
#

Туреччина продає Індонезії танки Kaplan, які можуть запускати ракети від ДККБ "Луч"

3156
Бойова машина Kaplan є першим середнім танком турецької розробки
Бойова машина Kaplan є першим середнім танком турецької розробки

Турецькі конструктори суттєво попрацювали над вдосконаленням першого середнього танка власної розробки та використали напрацювання зокрема українського ОПК

Турецька оборонна компанія FNSS успішно виконує контракт на поставку 18 середніх танків Kaplan для збройних сил Індонезії. Про це пише портал Army Recognition.

Відомо, що за умовами угоди 10 таких бойових машин мають бути вироблені на потужностях в Туреччині, інші вісім – мають бути складені уже в Індонезії. Контракт на їх поставку був підписаний на полях міжнародної оборонної виставки IDEF-2019.

Читайте також: Туреччина розробляє наземний комплекс з ракетою Atmaca: що можна запозичити для вдосконалення "Нептуна"
Дослідний зразок танка Kaplan, фото ілюстративне

Варто відзначити, що перед початком поставок для Індонезії турецькі конструктори суттєво вдосконалили середній танк Kaplan, покращення стосуються і конструкції, і озброєння бойової машини.

Нагадаємо, що вперше дослідний зразок танка Kaplan був продемонстрований під час міжнародної виставки IDEF-2017. Порівняно з прототипом, серійний зразок Kaplan отримав декілька оновлень – покращено огляд та ергономіку для водія, систему охолодження та трансмісію танка.

Серійний зразок танка Kaplan, фото ілюстративне

Серійний зразок танка Kaplan отримав і досконаліше озброєння – гармату калібру 105 мм виробництва бельгійської фірми John Cockerill, вміщену в башту розробки фірми СMI. Особливість гармати танка Kaplan – вона адаптована зокрема для відстрілу керованих ракет Falarick 90 розробки ДККБ "Луч".

Постріл з протитанковою керованою ракетою Falarick 90. Фото: ДержККБ "Луч"

Бельгійська компанія СМІ, що виступає партнером Туреччини в проекті танку Kaplan, також є партнером ДККБ "Луч" та використовує керовані ракети українського виробництва для своїх бойових модулів.

Імовірно, що такий потенціал буде запропонований Індонезії під час реалізації проекту поставки середніх танків Kaplan.

Середній танк Kaplan в камуфляжі збройних сил Індонезії, фото ілюстративне
Читайте також: РФ налагодила модернізацію танків Т-62 для своїх "ихтамнетов"