xcounter
#

​Тризуби для бойових плавців посилять ВМС однієї з країн, але не українські

7611
Компанія Armacraft підписала контракт на велике замовлення на високошвидкісні засоби доставки водолазів
Компанія Armacraft підписала контракт на велике замовлення на високошвидкісні засоби доставки водолазів

Компанія Armacraft з Обєднаних Арабських Еміратів, розробник і виробник композитних патрульних суден, отримала значне замовлення на поставку розроблених нею в рамках своєї нової програми Trident (українською "Тризуб") підводних швидкісних засобів доставки водолазів від ВМС однієї з країн, що не називається

Морські випробування з апаратів нового покоління Trident розпочнуться згодом цього року, а поставка апаратів замовнику з планується на початку 2022 року.

Підводна програма компанії Armacraft включає, насамперед, два різних типи занурювальних високошвидкісних водолазних засобів. Це MK I – 6-містний апарат розвідки та доставки водолазів та MK II - більший 12-місний апарат для транспортування вантажів та доставки водолазів. Обидві моделі є високотхнологічними та передовими на ринку підводного спорядження та оптимізовані для транспортування в 40-футових морських контейнерах, щоб забезпечити швидке та оперативне розгортання.

Читайте також: ​ВМС ЗСУ перевірили новий артилерійський бронекатер (фото)
Armacraft, Trident, Підводний швидкісний засіб доставки водолазівTrident MK I, Defense Express
Armacraft, Trident, Підводний швидкісний засіб доставки водолазівTrident MK I, Defense Express
Підводний швидкісний засіб доставки водолазівTrident MK I / Фото: Armacraft

"Ми горді тим, що отримали це замовлення. Після кількох років великих досліджень та розробок підводних систем, які провела компанія Trident, ми можемо представити надзвичайно гнучку багатоцільову систему з автономними можливостями. Система складається з компонентів розробки та виробництва провідних світових виробників. До таких можна віднести, наприклад, підводні рушії, батареї та підводні навігаційні системи. Остаточний етап проектування завершився компютерним моделюванням динаміки потоків та оптимізацією корпусу для руху в надводному та у зануреному режимі", заявив технічний директор компанії Armacraft Томмі Ерікссон.

Armacraft, Trident, Підводний швидкісний засіб доставки водолазівTrident MK II, Defense Express
Armacraft, Trident, Підводний швидкісний засіб доставки водолазівTrident MK II, Defense Express
Trident MK II / Фото: Armacraft

"Ми будуємо нову лінійку швидкісних кораблів для доставки водолазів, які ВМС світу зможуть дозволити собі мати на озброєнні. Це -легкі в експлуатації засоби, що мають дубльовану системи управління для забезпечення безпеки, легкозамінні plug and play модулі підсистем для забезпечення легкої та економічної експлуатації. MK II - це справді інноваційна платформа для багатоцільових місій", зазначив в комаенатрі генеральний директор Armacraft Річард Джонссон.

Шведсько-еміратська компанія Armacraft відома своїми високошвидкісними перехоплювачами та бойовими катерами.

Раніше Defense Express повідомляв, що стали відомі ціна турецького корвета Ada для України та інші подробиці посилення ВМС України

Читайте також: ​IDEX-2021: Україна продовжує завойовувати світовий ринок та приглядається до кращих іноземних зразків