xcounter
#

Тихіше вже не буде: ​крутий гібридний "глушник" для кулемету (відео)

Тихіше вже не буде: ​крутий гібридний "глушник" для кулемету (відео)
1820

З іншою стрілецкою зброєю вас теж не почують - стверджують у Дослідницький лабораторії Центру розвитку бойових можливостей армії США

Дослідницька лабораторія Центру розвитку бойових можливостей армії США оголосила про створення нового покоління комбінованого пристрою для автоматичної стрілецької зброї. Мова йде про спеціальні пристрої, які є гібридом дульного гальма і глушника.

Пристрій, який називають "Smuzzle" ("Дуло"), встановлюється на автоматичній зброї і при стрільбі зменшує віддачу, спалахи і рівень шуму.

Читайте також: "Інтерпроінвест" розробляє новий 40-мм гранатомет та автомат "Малюк" з регульованим прикладом (відео)

"Smuzzle" насамперед був розроблений і випробований для кулемету. Випробування нового комбінованого пристрою проходило на кулеметі М240, який нині перебуває на озброєнні армій США і Бельгії.

На відео з випробувань помітно, як розжарюється "дульнік" при веденні безперервної стрільби. Боєпостачання кулемета здійснюється у стрічковому варіанті. Стрільбу зупиняють, коли з дульного гальма виривається відкрите полум'я.

Стверджується, що рівень шуму при стрільбі з новим пристроєм знижується до 50 відсотків.

Інженер з стрілецької зброї лабораторії Центру розвитку бойових можливостей армії США Грегорі Оберлін заявив про те, що використання таких гібридних пристроїв допоможе здійснювати більш втаємничені підходи та способи з застосування штатної стрілецької зброї для ведення вогню та придушення живої сили противника на полі бою - як на відкритій місцевості, так і в городських умовах.

Рівень шуму при стрільбі з новим пристроєм знижується до 50 відсотків

Технологія малошумної зброї дасть можливість невеликим загонам піхоти заплутати супротивника, надаючи нові можливості, наприклад, для флангових атак.

"Виявити кулеметника, коли практично не чутно звуку пострілів, коли суттєво знижена інтенсивність спалахів при стрільбі, стає вкрай складно. І вже це може викликати паніку у ворога", стверджує Грегорі Оберлін.

Відзначається, що нове гібридне дульне гальмо також допомагає мінімізувати вплив так званого "дульного підйому", коли зброя під час здійснення пострілів починає відводитись угору від горизонтальної осі здійснення прицільної стрільби.

Американські інженери планують використовувати новий гібридний пристрій для зброї різних - у тому числі, і для великих - калібрів.

Читайте також: США замінює легендарну М4А1 на автомат калібром 6,8 мм: огляд учасників програми NGSW