xcounter
#

"Інтерпроінвест" розробляє новий 40-мм гранатомет та автомат "Малюк" з регульованим прикладом (відео)

5119
40-мм гранатомет та оновлений автомат "Малюк" від компанії InterProInvest / Фото: Sergey Grinenko
40-мм гранатомет та оновлений автомат "Малюк" від компанії InterProInvest / Фото: Sergey Grinenko

Компанія InterProInvest розробляє новий ручний гранатомет на основі ГП-25 та модернізує приклад автомата "Малюк"

Світлини з випробуваннями нового гранатомету на базі радянської розробки (40-мм ГП-25 "Костер" почав постачатися у війська ще у 1978 році) з'явилися в соціальній мережі Facebook.

Відзначається, що версія компактного однозарядного гранатомета розробляється в інтересах Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Читайте також: Абордажні дії в Чорному морі: Як автомати "Малюк" використовують морські спецпризначенці (фото)
InterProInvest
40-мм гранатомет від компанії InterProInvest / Фото: Sergey Grinenko

Варто додати, що це не єдина новинка, над якою працюють фахівці приватної компанії InterProInvest (ТОВ "Інтерпроінвест").

Так, нещодавно з'явилося відео автомата "Малюк" (у військовій версії - "Спеціальний автомат "Вулкан-М") з регульованим прикладом та ще кількома нововведеннями.

Нагадаємо, "Малюк" є глибокою переробкою автомата Калашникова за компонуванням bullpup, який був прийнятий на озброєння Збройних сил України у 2017 році. Нове компонування дозволила суттєво скоротити довжину автомату, зробивши його більш компактним, та змістити центр ваги у більш зручну точку, що покращує точність вогню.

Одна з версій автомата "Малюк" від ТОВ "Інтерпроінвест" на "Зброя та Безпека-2019"

Наразі відомо, що версії "Малюка" у калібрі 5,45 та 7,62 мм серійно виготовляються та постачаються українським силовикам. Так на виставці "Зброя та Безпека-2019" представники InterProInvest повідомили, що на озброєнні українських підрозділів (здебільш спецпризначенців) стоять вже тисячі таких автоматів.

Оператори-розвідники 73 МЦ СпП озброєні автоматами "Малюк" у складі абордажних груп провели тренування з ведення ближнього бою на кораблях ВМСУ / Фото: 73 морський центр СпП

Варто додати, що однією з найбільших проблем зброї з подібним компонуванням є саме регулювання прикладу. Як можна побачити, інженери української компанії роблять успішні кроки для її вирішення, що зробить український автомат ще більш зручним та привабливим для бійців.

Читайте також: ПТРК "Корсар" й "Стугна-П", "Малюк" та UAR-10 - чому навчають курсантів у Військової академії (відео)