xcounter
#

The Economist пише, що РФ по танкам може виснажитись у 2025 році, але у розрахунках є проблема

11433
Виробництво танків на рашистському "Уралвагонзаводі", зима 2024 року, фото з відкритих джерел
Виробництво танків на рашистському "Уралвагонзаводі", зима 2024 року, фото з відкритих джерел

Західна преса знову пише про можливе виснаження російських окупантів по зброї, але вони не враховують один важливий момент

Британське видання The Economist видало чергову публікацію, основний посил якої – уже в наступному році запаси Росії по танкам та іншим видам бронетехніки начебто можуть виснажитись до такої міри, щоб армія РФ не могла наступати, і щоб це в свою чергу могло зацікавити Путіна домовлятись бодай про короткострокове перемир’я.

Мовляв, реальні виробничі спроможності російського ВПК по виготовленню нових танків реально малі, значна частина техніки на базах зберігання уже не придатна до повернення у стрій, через що армія РФ має все більші проблеми із компенсацією втрат, отриманих на полі бою.

Читайте також: США передають вертольоти Кенії - поставлено перші два UH-1 Huey​
Російські окупанти везуть розконсеровані Т-54 на фронт, липень 2024 року, стоп-кадр відео із соцмереж

Якщо детальніше, то The Economist у цій своїй публікації наводить наступні дані. За консенсусними оцінками розвідувальних структур країн Заходу, за весь час повномасштабної війни проти України Росія втратила мінімум 3 тисячі танків та 5 тисяч різних типів бронемашин. Щоб компенсувати настільки масштабні втрати, росіяни мають лише один шлях – знімати з консервації техніку на базах зберігання за Уралом.

Далі автори видання цитують слова аналітика Павла Лузіна про те, що Росія в своєму нинішньому стані здатна зробити за рік лише 30 нових танків Т-90М, це тобто буквально "з нуля", від першого до останнього агрегату.

Бо мовляв, доволі часто бувають випадки, коли росіяни для виготовлення формально "нових" ОБТ використовують старі вузли та агрегати, накопичені на складах зберігання.

Підбитий Т-54 армії РФ, літо 2024 року, зображення з відкритих джерел

Багато в чому санкції Заходу реально спрацювали для ускладнення виробництва танків у РФ, бо тепер росіяни не можуть напряму імпортувати наприклад високовольтні електросхеми, підігрівачі палива і тепловізійні матриці. Є можливість брати китайські аналоги, але вони поступаються якістю виготовлення.

Також The Economist цитує слова аналітика IISS Майкла Герстада про те, що в росіян на базах зберігання може бути мінімум ще 3 тисячі танків, але мовляв ці машини з початку повномасштабного вторгнення "не зрушили з місця ані на дюйм", що начебто може бути свідченням поганого технічного стану цих ОБТ.

Також видання цитує і OSINT-ера Річарда Верекера, котрий за наявними у відкритому доступі супутниковими знімками порахував, що в 2023 році росіяни зняли з консервації до 4800 одиниць ствольної артилерії, і що на базах зберігання може бути ще 7 тисяч одиниць ствольної артилерії.

Із цих всіх ввідних даних автори The Economist і дійшли до висновку, що запаси озброєння в РФ можуть виснажитись до середини 2025 року з тим, щоб примусити агресора відмовитись від масштабних наступальних операцій. Але у цих всіх підрахунків є одразу кілька слабких місць.

Рашистські БТР-70 та гаубиці Д-30 на складах зберігання, червень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Зокрема, ці підрахунки не враховують ту техніку армії РФ, яка зараз може проходити відновлення на ремонтних заводах, тобто фактичний резерв озброєння може бути значно більшим, а відповідно очікувана межа "виснаження запасів" зсувається значно вправо. Ну і загалом, не до кінця зрозуміло, якого саме ефекту в плані підтримки України мають досягти ці підрахунки.

Раніше Defense Express писав про те, що нам дає підрахунок по запасам Т-80 рашистів, які можуть не закінчитись до 2026 року. Також ми аналізували одну з публікацій того ж The Economist, в котрій стверджувалось, що начебто що у 2025 році в армії РФ закінчиться ствольна артилерія.

Росіяни везуть залізницею зняті з консервації Т-80УД, вересень 2023 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: РФ ще з 2017 року хотіла продати Як-130 в Перу, але там просто відмовили