xcounter
#

Що взагалі у рашистів з "квітковою" артилерією і коли ці машини можуть з’явитися на полі бою

14964
120-мм самохідна гармата 2С40 "Флокс"
120-мм самохідна гармата 2С40 "Флокс"

Окупанти мають цілу серію "квіткової" артилерії – що з цими машинами і на яких стадіях знаходяться ці програми

Російська "оборонка" відзвітувалася про успішне завершення державних випробувань своєї нової самохідної артилерійської установки 2С43 "Мальва", яка фактично є копією французької САУ Caesar – і ймовірно вже в цьому році рашисти планують прийняти її на озброєння і пустити в серію.

152-мм САУ 2С43
152-мм САУ 2С43 "Мальва"

Щоправда, це вже вдруге, коли окупанти приймають цю САУ на озброєння і з урахуванням того, що російський ОПК часто має проблеми з "новинками" зовсім не виключено, що старт серійного виробництва може затягнутися і, скоріш за все, на полі бою ці машини можна буде побачити не раніше 2024 року.

Читайте також: У РФ забули, що вже "відправляли" свою САУ "Коалиция-СВ" в Україну і тепер кажуть, що їх не було на полі бою

Водночас 152-мм САУ "Мальва" – лише одна машина з цілої так званої "квіткової" артилерійської серії, і в цьому матеріалі ми вирішили розповісти, що ж у рашистів з іншими системами, які створюються у рамках ДКР "Набросок", і як швидко ці машини можуть з’явитися на полі бою.

І одразу ж можна згадати новину дев’ятимісячної дальності ще за серпень 2022 року, в якій йшлося про таке – що оборонно-промисловий комплекс окупантів вже розпочав серійне виробництво двох нових 120-мм самохідних гармат – "Магнолии" на базі всюдихода ДТ-30ПМ "Витязь" та 2С40 "Флокс" на базі броньованої вантажівки "Урал-4320".

Самохідна артилерійська гармата
Самохідна артилерійська гармата "Магнолия"

Тоді ж відзначалося, що нові зразки будуть представлені наприкінці 2022 – на початку 2023 року, і судячи з того, що у відкритих джерелах станом на сьогодні немає згадок, щонайменше офіційних, про передачу будь-яких партій цих машин у війська, тож тут терміни традиційно змішуються "вправо", але не виключено, що до кінця року окупанти можуть мати машини, які б могли кинути на фронт.

120-мм самохідна гармата 2С40
120-мм самохідна гармата 2С40 "Флокс"

Крім "Мальви", "Магнолии" и "Флокса", у рашистів з цієї серії залишається ще одна машина – це самохідний міномет 2С41 "Дрок", який призначений передусім для десантно-штурмових та гірських батальйонів із доопрацьованим 82-мм мінометом 2Б14 "Поднос".

82-мм самохідний міномет 2С41
82-мм самохідний міномет 2С41 "Дрок"

І про плани на "Дрок" варто відзначити таке – ця машина демонструвалася на виставці "Армия-2022 в РФ" разом з "Магнолия" і "Флокс", і якщо у випадку останніх двох було оголошено про старт серійного виробництва, то "Дрок" ця тема оминула і наразі його доля залишається підвішеною "в повітрі".

Читайте також: "Дрок","Тайфун", "Флокс" і інший брязкіт під кремлівські фанфари