xcounter
#

Сапери на Поліссі знайшли рідкісний зразок рашистської ракети "повітря-повітря" (фото)

92825
 Російська ракета класу "повітря-повітря" типу Р-77, вона ж РВВ-АЕ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Російська ракета класу "повітря-повітря" типу Р-77, вона ж РВВ-АЕ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Наші спеціалісти зможуть перевірити, як росіяни інтегрували західну електроніку для виробництва таких ракет

Головне управління ДСНС в Житомирській області сповістило, що знайшло у лісі поблизу Лугинської громади "реактивний снаряд" типу Р-77.

Ця знахідка унікальна, Р-77 – це новітня ракета рашистів класу "повітря-повітря", що також має позначення РВВ-АЕ, вироблялась лише на території РФ. І це перше наявне у відкритих джерелах повідомлення, що в наші руки потрапила російська ракета Р-77.

Читайте також: Які системи РЕБ "засікають" для окупантів мобільники наших бійців на передовій

Місце знахідки для такого унікального зразка озброєнь насправді логічне. Неподалік – залізничний вузол Коростеня, якого орки активно бомбили у березні-квітні 2022 року.

Раз ворог у цьому районі випустив ракету "повітря-повітря", значить там відбувались повітряні бої, і пілоти наших Повітряних Сил активно захищали цей важливий вузол на залізничній магістралі між Києвом та Львовом.

Зправа на цьому фото - російська Р-77, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Російська Р-77 має максимальну дальність пуску аж до 80 км, максимальну швидкість польоту аж до 4 Мах. Наведення відбувається за принципом "вистрілив-забув", підрив здійснюється за командою лазерного підривача.

Такі ракети давали винищувачам рашистів технологічну перевагу над нашими літаками. Тому в умовах технологічної переваги противника Повітряні Сили використовують тактику "виманювання" російських літаків в зону дії нашої ППО, щоб ефективніше захищати небо України.

Російські авіатехніки підвішують ракету Р-77 на літак типу Су-34, ілюстративне фото довоєнних часів

Як можемо побачити за фото, рашистська Р-77 "загналась" у землю майже на всю довжину свого корпусу в 3 метри (що логічно, зважаючи на швидкість польоту в понад 4000 км/год).

Тому, схоже, голівка самонаведення цієї ракети навряд чи вціліла.

Рашистська ракета класу "повітря-повітря" типу Р-77, знайдена в лісах Полісся, фото - Головне управління ДСНС в Житомирській області

Зате вціліли інші частини корпусу. Тому в наших спеціалістів буде нагода перевірити, чи використовували росіяни західну електроніку для виробництва Р-77. І якщо так – то наскільки якісно відбулась інтеграція.

Бо раз на те пішло, в рашистській РВВ-АЕ передбачений контактний підривач, що має підірвати ракету у випадку удару об землю. І в цьому випадку підривач не спрацював.

Рашистська ракета класу "повітря-повітря" типу Р-77, знайдена в лісах Полісся, фото - Головне управління ДСНС в Житомирській області
Читайте також: Українські фахівці здобули рідкісний зразок протикорабельної ракети рашистів (фото та відео)