xcounter
#

РФ показала катер-камікадзе "Одуванчик" під 600 кг тротилу на 200 км

4613
Рашисти готуються до атаки за допомогою своїх катерів-камікадзе, ілюстративний рендер від H I Sutton
Рашисти готуються до атаки за допомогою своїх катерів-камікадзе, ілюстративний рендер від H I Sutton

Країна-агресор демонструє перші кроки по безпілотному озброєнню для війни на морі

Рашистські пропагандистські "ЗМІ" показали перший морський дрон-камікадзе, який виготовила промисловість РФ, і котрий начебто має бути використаний в зоні бойових дій у Чорному морі.

Рашисти стверджують, що цей їх виріб має індекс ББКН "Одуванчик", абревіатура розшифровується як "быстроходный безэкипажный катер-носитель".

Читайте також: Як вийшло в РФ, що за 6 місяців після потоплення "Москви" туди поставили нового командира

Також вони заявляють, що цей дистанційно керований катер має дальність ходу до 200 кілометрів, максимальну швидкість ходу – до 80 км/год, корисне навантаження – до 600 кілограмів, бойова частина із тротилом або ж інші "спецвантажі".

Рашистський ББКН "Одуванчик", грудень 2023 року, зображення з відкритих джерел

При цьому росіяни також пишуть, що цей "Одуванчик" має бути першим в серії із 10 аналогічних морських дронів, які Міноборони РФ замовило у російської промислової компанії KMZ, котра має одразу два різні профілі виробництва – малі катери для російських силових структур та спецобладнання для атомної промисловості.

До цього були повідомлення від наших спецслужб про те, що росіяни аналізують уламки наших морських дронів-камікадзе та намагаються їх використати для власних розробок. І якщо це справді так, то певні ознаки впливу такого "реінжинірингу" на ББКН "Одуванчик" побачити можемо, як мінімум – в плані зовнішнього вигляду.

Російський морський дрон ГРК-700 "Визир" на експозиції "Армия-2023", зображення з відкритих джерел

Бо якщо ще раз звернемо увагу, наприклад, на дистанційно керований катер ГРК-700 "Визир", котрий та ж KMZ демонструвала на "Армия-2023", то там побачимо відмінності і за зовнішнім виглядом, і за заявленими характеристиками: корисне навантаження - до 500 кг, заявлена дальність ходу може складати до 500 км (але за умови використання електроприводу), заявлена максимальна швидкість ходу – до 43 вузлів.

Раніше Defense Express розповідав про те, що тральники РФ "по-бойовому" прибирали міни біля Севастополя, які могли поставити з наших морських дронів.

Російський морський дрон ГРК-700 "Визир" на експозиції "Армия-2023", зображення з відкритих джерел
Читайте також: Неймовірно, але Іспанія в береговій обороні досі має лише 155-мм гармати, хоча володіє авіаносцем