xcounter
#

Рашисти "крастимуть" двигуни від літаків SSJ-100, щоб зробити "нові" Ми-26

24994
Висадка десанту із Ми-26 армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Висадка десанту із Ми-26 армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Але схоже, що і цей проект у росіян "не злетить". Через власну криворукість та санкції Заходу

На початку лютого 2022 року Міноборони РФ заявило про намір придбати до 2025 року 20 нових транспортних гелікоптерів Ми-26Т2В.

Росіяни тоді уже зрозуміли, що проект їхнього Ил-112В уже в усіх сенсах "не полетить", тому потрібна негайна "заміна". Але схоже, що і рашистські Ми-26Т2В теж не здіймуться у повітря, бо за минулі 10 років Росія так і не налагодила власне виробництво двигунів до транспортних гелікоптерів. Про це йдеться в публікації польського порталу Defence24.

Читайте також: Рашисти прикрились жінками та дітьми, щоб в обхід санкцій красти електроніку для танків та "літаючих мопедів"
Рашистський Ми-26, ілюстративне фото довоєнних часів

Російські військові уже використовували Ми-26 під час боїв проти ЗСУ. Зокрема, рашисти перекидали на цих вертольотах підкріплення, що мало "стримати" просування ЗСУ наших військ на Харківщині у вересні 2022 року, але там орки із задачею не впорались. Відповідно, успішність проекту по Ми-26 – рашистам також важлива для подальшого ведення війни проти України.

Видання пояснює, що на Ми-26 досі використовується двигун Д-136, розроблений саме під цей тип вертольота. Росія наче й розуміла, що залежати від контрабандних поставок Д-136 – це шлях тупиковий. Але з іншої сторони, рашисти настільки захопились різними "анаголов нет" проектами, що їм і 8 років не вистачило, щоб запустити виробництво власного двигуна.

Рашистські Ми-26, ілюстративне фото довоєнних часів

Росіяни запланували ставити на Ми-26 двигун ПД-8, версію двигуна ПД-14 (який має використовуватись на пасажирському SSJ-100) зі зменшеною злітною тягою.

Але нюанс в тому, що випробування цього ПД-8 лише почались в 2022 році. Цей двигун у росіян наче як успішно "полетів" на "літаючій лабораторії" Ил-76, але от як ПД-8 "полетить" на Ми-26 – орки ще досі не перевіряли. Тим більш, що росіянам для початку потрібно виготовити бодай дослідний зразок турбовального варіанту ПД-8 в якості силової установки для Ми-26.

Рашистський Ми-26, ілюстративне фото довоєнних часів

Тим більш, тут питання відкрите, чи зможуть взагалі виробляти серійно цей ПД-8.

Тому зараз ситуація виглядає так. Росіяни поставили собі задачу, що у них до 2025 року має бути партія в 20 новітніх Ми-26Т2В із двигунами ПД-8, по яким потрібно встигнути провести весь комплекс випробувань. Але схоже, що так і рашистські Ми-26 вслід за їх "попередником" Ил-112В нікуди не полетять, по причині санкцій Заходу та російської криворукості.

Рашистський Ми-26, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: У РФ хочуть повернути сталінські "шарашки" для вчених та конструкторів під назвою "КБ мобілізаційного типу"