xcounter
#

У РФ хочуть повернути сталінські "шарашки" для вчених та конструкторів під назвою "КБ мобілізаційного типу"

 Таким темпом "Ростех" буде просто працювати "за пайок" та з подякою за те, що не розстріляли
Таким темпом "Ростех" буде просто працювати "за пайок" та з подякою за те, що не розстріляли
3905

Попри, на перший погляд, відверту маячню заяви, у РФ зараз за невиконання оборонного замовлення загрожує 10 років, тобто це вирішення питання куди подіти "кадри"

У Госдумі РФ просувають ідею повернення до відомих "шарашок" часів Сталіна - "закритих" конструкторських бюро з засудженими за "зраду батьківщині" та іншими статями вченими та конструкторами під контролем НКВД, а потім МГБ.

Саме таку ідею просувають одіозні ЛДПР, які часто використовуються Кремлем для "тестування" ідей перед їх втіленням. Так слід зазначити, що війце-спікером російського парламенту є якраз лідер цієї партії Борис Чернишов (Чернышов). Звісно, офіційно, це буде називатися не "шарашки", а "конструкторські бюро мобілізаційного типу".

Читайте також: Як підрозділи РЕБ роблять "боляче" десяткам БПЛА армії РФ та чому іноді на допомогу кличуть РСЗВ "Град"

"Ми разом - науковці, влада, військові - маємо повертати старі добрі радянські традиції. Вчені будуть працювати над вирішенням не лише військових, а й державних проблем", - заявив Чернишов.

шарашки
Історія у РФ заходить на чергове коло за маршрутом майже 100-річної давнини

Цікаво, що конструкторські бюро для ув'язнених сталінських часів у самій РФ подаються, як величезне досягнення. Мовляв, саме завдяки "шарашкам" була створені величезна кількість озброєння, включно з атомною зброєю, а через них пройшли такі особи, як Глушко, Корольов, Кондратюк, Туполєв та інші видатні конструктори.

Тобто підґрунтя для створення "шарашок" завдяки яким "Росія встане з колін" вже створене давно. А враховуючи загальну вакханалію Кремля, не дивно, якщо таке рішення буде прийнято. Тим паче, що у РФ для військово-промислового комплексу вже впроваджені умови "воєнного комунізму", коли за невиконання оборонного контракту, умови якого прописує саме міноборони РФ, загрожує 10 років. До речі відмовитись від замовлення також неможливо, бо тоді також 10 років таборів.

шарашка рф
Унікальна пропозиція для російських вчених та конструкторів - 10 років "шарашки"

І в цій ситуації цілком зрозуміло, звідки Кремль планує брати кадри для своїх "шарашок", бо вибудовується доволі проста схема: якесь цивільне КБ не виконує контракт і його просто всім штатом переводять у "КБ мобілізаційного типу".

Читайте також: США розгортають ще одну авіаносну ударну групу у Європі на чолі з супер-авіаносцем Gerald Ford