xcounter
#

Рашиський експериментальний БПЛА "Мерлин-ВР" розібрали: як виглядає технологічний "прорив" РФ з середини (фото)

Російський БПЛА "Мерлин-ВР"
Російський БПЛА "Мерлин-ВР"
44844

БПЛА "Мерлин-ВР" у РФ заявлявся, як гібридний дрон, а презентували його лише у вересні минулого року

Ще у середині червня Збройні Сили України збили унікальний та єдиний у своєму роді експериментальний безпілотник "Мерлин-ВР", який у РФ презентували лише у вересні 2021 року.

Цю розробка смоленського НДІ "Современных телекоммуникационных технологий" називали черговий "технологічним проривом" та називали "унікальним рішенням" завдяки гібридній силовій установці. Мовляв, дрон під час роботи над ворогом перейде на електротягу і його не буде чути. Але результат його "розборки" продемонстрував волонтер Павел Кащук, який регулярно робить огляди різноманітного рашиського "аналоговнета".

Читайте також: Дефіцит "гарматного м'яса": у РФ розкрили, як списують корабельний склад у "піхоту" та набирають страйкболістів на війну
Мерлин-ВР

Як виявилось, ніяких гібридних технологій у дроні немає - звичайний двигун, який волонтер попросив допомогти ідентифікувати. Але вже відомо, що стартер-генератор, скоріш за все, від китайської компанії.

Мерлин-ВР

Але все ж таки певне "ноу-хау" у "Мерлин-ВР" вдалось знайти. Якщо у "Орлан-10" у якості паливного бака використовуються пластиковий бутель, то у цьому БПЛА вже зроблений справжній технологічний стрибок у перед, який демонструє всю мощу рашиських супер-технологій - пластикова каністра з ручкою.

Мерлин-ВР

Пошук такого високотехнологічного паливного бака з полімерних матеріалів у будівельному магазині смоленська, напевно, коштував не менше, ніж розробка його унікальних кріплень типу "соплі".

Традиційно для всіх рашиських БПЛА у дроні використані французькі тепловізійні матриці Lynred (Ulis) PICO1024, але варто зазначити, що сама матриця має високу розділову здатність, у "Орланах" ставляться значно гірші. Більше того, за словами волонтера, схоже, що використана ізраїльська лінза.

Мерлин-ВР

Таким чином, "Мерлин-ВР" за своїми розвідувальними можливості, скоріш за все, наближається до

"Орлан-30"

- модернізованої версії "Орлан-10", який має більшу злітну масу та до 8 кг корисного навантаження

, що дозволяє йому також використовувати сучасно гіростабілізований підвіс.

Також Павел Кащук повідомив, що на самому дроні знайдено відмітки військової прийомки, що може говорити про початок серійного виробництва "Мерлин-ВР".

Читайте також: Норвегія через Великобританію передає Україні M270: офіційно названа кількість та причина такого "маршруту"