xcounter
#

Одноствольна гармата, дві ракети і 8х8: Китай вперше показав новий зенітний ракетно-гарматний комплекс

Новий ЗРГК від державної корпорації China South Industries Group.
Новий ЗРГК від державної корпорації China South Industries Group.
2297

На озброєнні армії Китаю з'явився новий зенітний ракетно-гарматний комплекс (ЗРПК). Агенція globaltimes.cn повідомила про те, що компанія China South Industries Group (CSGC) передала армії перші самохідні системи ППО нового типу.

Як стверджується у публікації globaltimes.cn, нова зброя - "чудовий вибір для вирішення завдань ППО" .

Новий ЗРГК оснащується 35-мм автоматичною гарматою і двома ракетами класу "земля-повітря". Бойовий модуль розташований на поворотній платформі на базі колісного шасі 8 × 8. Для виявлення цілей використовується комбінована система, що включає традиційну РЛС і оптичний модуль.

Читайте також: ЗРК ближньої дії для закордонного замовника: який новий комплекс розробляє ДККБ "Луч"
У відкритому доступі вкрай мало зображень нового китайського ЗГРК, окрім заглавного фото є лише такий "стоп-кадр" державного телебачення КНР

У публікації стверджується, що восьмиколісна гарматна система є надзвичайно мобільною і може супроводжувати механізовані війська для забезпечення прикриття ППО, що робить її чудовим вибором для прикриття бригад на полі бою від атакуючих повітряних цілей, а також для протидії безпілотникам.

"Ми інтегрували в одну систему функції виявлення, відстеження та нанесення ударів, і вона може виконувати всі ці завдання під час руху", - заявив провідний конструктор нового ЗРГК з державної корпорації China South Industries Group.

Китай прагне не тільки посилювати ударну міць своїх сухопутних військ, але й також - поставити над ними щільну "парасольку протиповітряної оборони"

ЗРГК використовує одноствольну гармату калібру 35 міліметрів з такою ж бойовою ефективністю, як і її двохствольні попередники, оскільки вона використовує абсолютно новий поворотний автомат заряджання, який значно збільшує швидкість стрільби, йдеться у повідомленні.

"Поворотний автомат заряджання, який також може підвищити точність та надійність зброї, було складно розробити через високі вимоги до конструкції та матеріалів", - повідомив розробник, зазначивши, що китайська оборонна промисловість успішно вирішила всі проблеми.

У 2009 році Китай запустив серійне виробництво зенітного ракетно-гарматного комплексу армійської ППО PGZ09. "Дитячі проблеми" цього комплексу вдалось обійти творцям нового китайського ЗГРК, що отримав колісну базу

Окрім повітряних цілей, гармата також може застосовуватися проти наземних цілей.

Набір з двох ракет "земля-повітря" встановлений на правій стороні башти поруч з гарматою. ТТХ ракет не оприлюднені.

"Порівняно із самохідними зенітними комплексами на гусеничній базі, колісні машини мають більшу мобільність та запас ходу, їх важче виявити і вони мають більше шансів на виживання", - цитує Global Times військового експерта із Пекіна Вей Дунсю.

Читайте також: ​Як модернізують "Тунгуски": масштабне оновлення, яке ігнорують у Міноборони (відео)